Reus programa 30 actes per reivindicar la igualtat de les dones

La ciutat ha programat tallers, debats, xerrades i projeccions per commemorar el 8 de març

04 marzo 2024 09:58 | Actualizado a 04 marzo 2024 10:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus s’adhereix, un any més, a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. Ho fa amb la programació de més d’una trentena d’activitats intergeneracionals coordinades pel Casal de les Dones, equipament municipal que depèn de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus.

L’objectiu és implicar les generacions més joves en la celebració d’aquest dia i conscienciar la ciutadania sobre la importància de continuar treballant a favor de la igualtat de les dones.

Prèviament al 8 de març, a la ciutat ja es duen a terme activitats. De fet, el programa es va encetar divendres, amb una xerrada sobre present i futur de les dones al tennis taula; i dissabte es va celebrar el I Torneig del Tennis Taula de la Dona.

Aquest 4 de març, tindrà lloc la jornada d’empoderament i de reflexió ‘Amb veu de dona’, organitzada per SER Tarragona-Ràdio Reus. Es farà a les 18 h a la Sala Rentadors del Casal de les Dones i l’objectiu és visibilitzar la tasca que fan ciutadanes de renom del territori en els seus respectius àmbits. Cal invitació per assistir-hi.

L’acte institucional serà divendres al saló de plens, amb la lectura de la declaració institucional

També destaca que aquest dijous 7 de març, a les 18.30 h a la Sala Rentadors del Casal de les Dones, s’inaugurarà l’exposició d’il·lustracions d’Ame Soler - Tres Voltes Rebel, que ha estat la il·lustradora del cartell i el programa de les activitats del 8 de març.

L’acte institucional serà divendres, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les 10 h. Es farà al saló de plens de l’Ajuntament, on es farà la lectura de la declaració institucional, que enguany anirà a càrrec de Joves Referents d’Igualtat. L’objectiu és destacar la importància de la feina que fan a favor de la igualtat de gènere als centres educatius de la ciutat.

Al llarg de la setmana també hi haurà tallers, com el d’autodefensa feminista programat per a demà a les 19 h a La Palma; així com projecció de pel·lícules, conferències i debats. Aquest dimecres, per exemple, es parlarà de dones i arxius a l’Arxiu Municipal de Reus i Arxiu Comarcal del Baix Camp, a les 18.30 h, de la mà de Coral Cuadrada Majó.

El mateix dimecres a les 19 h, al Casal Foment Republicà es debatrà sobre la pressió estètica, amb Marta Pontnou, assessora d’imatge, comunicadora i escriptora.

La gastronomia també agafarà força, amb propostes com el dinar de migas, dimecres al Centre Cívic Mestral; l’esmorzar amb les representants de les entitats de dones de la ciutat, dijous al Casal de Dones; o el dinar del Dia Mundial de les Dones, dissabte al Centre Cívic Migjorn.

La programació és fruit del treball conjunt entre diferents regidories de l’Ajuntament de Reus, les entitats que formen part del Consell Municipal de Polítiques de Gènere i altres organitzacions.

Comentarios
Multimedia Diari