Un dia per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania

L’acte institucional del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat consistirà en una taula rodona sobre ‘Cultura i inclusió’

29 noviembre 2023 10:44 | Actualizado a 29 noviembre 2023 11:27
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany, l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, s’ha programat aquest divendres 1 de desembre a les 18:00 h al Centre Cultural Castell del Cambrer (plaça del Castell, 4).

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita Esteruelas, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socia ls de l’Ajuntament de Reus, Anabel Martínez Serrano, intervindran en aquest acte que forma part d’un cicle d’activitats gratuïtes programades per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus i organitzades per les entitats socials que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat de Reus des del 12 de novembre fins al 7 de desembre, amb la cultura com a protagonista.

L’objectiu és aprofitar aquesta efemèride per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.

L’acte consistirà en una taula rodona sobre «Cultura i inclusió» amb la participació d’Apropa Cultura, l’Associació Supera’t, + Tu Fundació de Suport i l’Associació Lectura Fàcil. També es podrà visitar, en aquest mateix espai, una exposició de quadres de l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles i la Fundació Villablanca. En acabar, hi haurà ballada d’elements festius.

Lectura del manifest

Membres de la cercavila d’elements festius inclusius llegiran el manifest redactat pel Moviment Social de la Discapacitat, agrupat unitàriament a Catalunya al voltant del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) i al voltant del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) en l’àmbit estatal.

Se centra en la importància d’actuar en l’àmbit europeu i afirma el següent: «El moviment CERMI i COCARMI valora positivament la recent proposta de Directiva Europea de creació de la Targeta Europea de Discapacitat i la Targeta Europea d’Estacionament per a Persones amb Discapacitat, fruit d’una demanda del sector i a la qual Espanya i el CERMI hi han contribuït de manera destacada. El semestre de Presidència Espanyola de la Unió Europea és una oportunitat per agilitzar el procés per adoptar i aplicar, al més aviat possible, aquesta esperada norma».

El mateix dia, a les 11:00 h, a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, 1), es farà un taller de lectura fàcil, a càrrec de + Tu Fundació de Suport i l’Associació Lectura Fàcil. I a les 17 h, des de davant del Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat) fins a la plaça del Castell, hi haurà una cercavila d’elements festius inclusius: el Superadrac, la geganta Frida de Tarragona, el gegant Pere Ganxet, els nanos del Taller Baix Camp, el cavall dels Nebot de Riudoms i els músics solidaris Castellgralla de Cast ellvell.

Més activitats programades

Avui, dimecres 29 de novembre, el Taller Baix Camp serà el protagonista de l’acte «Taller Baix Camp. Construïm igualtat» al Teatre Bartrina.

Demà, dijous 30 de novembre, al Centre Cultural Castell del Cambrer, tindrà lloc la presentació del Premi de pintura Paco Aguilera, a càrrec de la Fundació Villablanca.

El dissabte 2 de desembre, hi ha previstes dues activitats al matí. D’una banda, la Fundació Pere Mata ha organitzat una marxa nòrdica, a càrrec d’Ennatura’t. I, d’altra banda, hi haurà una actuació de ball de Wapacha Diversity a La Palma.

També s’han programat dues exposicions: del 30 d’octubre al 30 de novembre, al Centre Cívic Llevant, es podrà visitar l’Exposició «Resse_TEJA», a càrrec d’Aspercamp. I del 17 de novembre al 7 de desembre, al Centre Cívic del Carme, l’exposició «Les emocions a través dels colors», a càrrec de l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari