Reus comença un pla de manteniment dels espais per a gossos

Les brigades municipals fan actuacions cada setmana en una de les nou àrees canines d’esbarjo

05 marzo 2024 20:49 | Actualizado a 06 marzo 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El regidor de Via Pública, Daniel Marcos, va anunciar ahir al matí que l’Ajuntament de Reus ha començat un pla per a la millora i manteniment dels espais d’esbarjo per a gossos. «Amb aquesta actuació intensiva busquem la posada al dia d’aquests espais i, alhora, promoure la tinença responsable d’animals de companyia», va justificar Marcos.

Segons va presentar el mateix regidor, les brigades actuaran a les diferents zones per millorar el paviment; revisar les tanques perimetrals; reparar i pintar el mobiliari i substituir-lo si fa falta; canviar la porta d’accés perquè sigui «més segura i necessiti menys manteniment»; col·locar elements d’agility «perquè les mascotes puguin gaudir més»; instal·lar papereres i bancs; millorar les fonts i renovar els cartells informatius.

La primera intervenció l’estan fent a la zona d’esbarjo per a gossos de l’avinguda Sant Jordi. Però al llarg de les properes setmanes faran les tasques de manteniment als altres vuit punts de la ciutat. Marcos va destacar que l’objectiu és enllestir-ho «a finals d’abril», amb la posada a punt de l’àrea canina del carrer Figueres amb avinguda Saragossa.

Les zones d’esbarjo són espais on els propietaris dels gossos poden deixar les seves mascotes deslligades, i així els animals poden córrer amb seguretat. A banda d’aquest ús per a mascotes, Marcos va assenyalar que també es tracta d’un «punt de trobada per als veïns».

Aquests espais són diferents que els pipicans, on els animals han d’estar lligats.

El regidor va treure pit i va defensar que totes aquestes actuacions demostren «una atenció important del govern en la millora i manteniment de la via pública».

En aquest sentit, Marcos va assenyalar que, des de l’inici del mandat i abans del pla iniciat ahir a les zones d’esbarjo canines, la seva regidoria ja ha tirat endavant diferents actuacions com la neteja intensiva dels barris, una poda de l’arbrat municipal i la millora i manteniment dels parcs infantils.

Processionàries

Preguntat per la possible presència de processionàries als pins de la ciutat, el regidor va apuntar que «no hi ha cap preocupació» perquè la brigada municipal va fer un tractament preventiu a l’arbrat abans que comencés l’època d’aquests insectes.

Va apuntar que l’Ajuntament està «en estat de control» per respondre de manera ràpida si surten plagues d’erugues, i va apuntar que en aquests controls «els resultats han sortit dins dels paràmetres de normalitat».

Comentarios
Multimedia Diari