Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Aigües de Reus comença les obres d’un laboratori divulgatiu de ciència adreçat als centres educatius

El nou projecte va més enllà i preveu remodelar completament l’espai per convertir-lo en un taller permanent que permeti que l’alumnat pugui experimentar i conèixer els diferents processos científics relacionats amb el tractament de l’aigua

21 noviembre 2022 12:19 | Actualizado a 21 noviembre 2022 13:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aigües de Reus ha iniciat les obres d’un nou laboratori a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), amb l’objectiu de potenciar-hi les activitats pedagògiques adreçades als alumnes dels centres educatius. Els darrers mesos s’han dedicat al disseny i concepció d’aquest nou espai pedagògic, que entrarà en servei ab ans de finalitzar el curs vigent.

Fins avui dia, la visita dels centres educatius a l’ETAP ja inclou una senzilla presa de mostres i la seva anàlisi en un antic laboratori on es duien a terme, fins fa uns anys, les analítiques de l’aigua de consum.

El nou projecte va més enllà i preveu remodelar completament l’espai per convertir-lo en un taller permanent que permeti que l’alumnat pugui experimentar i conèixer els diferents processos científics relacionats amb el tractament de l’aigua. Un taller dissenyat per complementar tant la visita a l’ETAP com a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals o als dipòsits de subministrament d’aigua de la ciutat.

L’espai s’està dissenyant mitjançant diverses tècniques museogràfiques que contribueixin a comprendre la importància de la filtració, la cloració, i els tractaments que es fan per garantir la potabilització de l’aigua... A la mateixa sala, també hi haurà una zona d’experimentació, on posar en pràctica diverses propostes científiques adreçades a diferents edats i nivells d’aprenentatge. L’espai es museïtzarà per fer-lo atractiu al visitant i aprofundir en la cultura de l’aigua, en un sentit ampli, i incorporarà diversos jocs interactius.

D’aquesta manera, Aigües de Reus mira de seguir potenciant la seva oferta pedagògica alhora que fomenta la reflexió sobre els usos, valors i gestió de l’aigua. De fet, el coneixement del medi i la promoció de la cultura de l’aigua entre la ciutadania i, especialment, entre els més joves, forma part de les línies estratègiques de l’empresa municipal.

Comentarios
Multimedia Diari