El Govern de Reus i el PSC acorden construir tres pavellons

Destinaran els 3,45 milions d'euros a aixecar instal·lacions vinculades als col·legis Joan Rebull, Cèlia Artiga i a l'institut Roseta Mauri

| Actualizado a 09 mayo 2018 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, han presentat aquest dimarts 8 de maig l’acord per a la incorporació al pressupost de l’Ajuntament de 2018 dels 3.450.047,48 euros del superàvit generat amb la liquidació dels comptes municiopals de 2017.

El gruix del romanent es destinarà a equipaments esportius, i es reserven dues partides més per a ampliar la dotació dels Pressupostos participatius i a l’amortització de convenis subscrits entre l’Ajuntament i Reus Serveis Municipals.

Tres instal·lacions esportives

L’acord per a la incorporació dels romanents de tresoreria permetrà la construcció de dos poliesportius lleugers, un vinculat al Col·legi Joan Rebull, i l’altre al Col·legi Cèlia Artiga. El cost de cada un d’ells representa una inversió d’1.215.000 euros.

Els poliesportius lleugers són un model d’instal·lació esportiva d’èxit, que permet donar servei als centres educatius i alhora obrir-los a la ciutat la resta del dia. Els projectes es faran el 2018, i les obres s'iniciaran enguany, amb la previsió d'acabar-les el 2019.

També en l’àmbit esportiu, el superàvit dels comptes de 2017 també es destinarà a finançar la redacció del projecte executiu del pavelló del Molinet, vinculat a l’Institut Roseta Mauri, amb un import de 70.000 euros. La redacció del projecte es farà enguany i la previsió d'execució de les obres és entre els anys 2019-2020.

Pressupostos participatius

La proposta que dimecres es portarà a la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics, i dilluns que ve al Ple de l’Ajuntament, inclou també, l’ampliació de la dotació dels Pressupostos Participatius, que els comptes de 2018 ja preveien inicialment amb 200.000 euros. Ara, s’amplien amb 550.000 euros addicionals, i la partida total serà de 750.000 euros.

I, finalment, els 400.000 euros restants dels romanents es destinaran a amortitzar convenis subscrits entre l’Ajuntament i la societat Reus Serveis Municipals.

Es tracta d’equipaments i edificis construïts per l’empresa municipal i que l’Ajuntament utilitza amb un conveni d’arrandament. La finalització anticipada d’aquests convenis permetrà que els béns passin a ser titularitat del consistori. L’operació suposarà un estalvi en despesa corrent a l’Ajuntament, alhora que es millorarà la tresoreria de Reus Serveis Municipals.

Comentarios
Multimedia Diari