Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Falset rebrà 600.000 euros dels fons Next Generation

Per impulsar un centre d’inspiració i promoció turística. El projecte vol posicionar la localitat del Priorat com a capital del vi i porta d’entrada als diferents destins i experiències vinculades amb l’enoturisme

| Actualizado a 18 enero 2023 18:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El futur Centre d’inspiració turística de Falset rebrà 600.000 euros dels fons Next Generation, segons ha comunicat la Direcció General de Turisme de la Generalitat en l’acte presentació d’aquestes inversions de la Unió Europea, acte que ha tingut lloc a Fitur. A la presentació, presidida pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la directora general de Turisme, Marta Domènech, hi han assistit l’alcalde de Falset, Carlos Brull, i el regidor de l’Ajuntament i conseller comarcal de Turisme del Priorat, Antoni Muntané.

Tots dos han coincidit en el fet que «la concessió de l’ajut és una excel·lent notícia que posa de manifest i premia la solidesa d’un projecte en el qual hem estat treballant molt temps, i que ha de posicionar Falset com a capital del vi i porta d’entrada als diferents destins i experiències vinculades amb l’enoturisme i la descoberta dels productes de la terra, així com al patrimoni cultural del municipi i el Priorat». «És un projecte estratègic i ambiciós, que encaixa amb les línies mestres de l’Ajuntament i el desenvolupament que s’ha impulsat a la comarca els darrers trenta anys», subratlla l’alcalde Carlos Brull.

Amb la concessió d’aquest ajut dels fons Next Generation, el calendari que es planteja és poder executar el projecte durant l’anualitat de 2024 per obrir portes l’any 2025. En el marc del projecte es preveu l’adequació d’una part de l’antiga Falbar, instal·lacions que el consistori va adquirir el passat 2022 per encabir-hi diversos projectes estratègics de futur. En aquest sentit, l’ajut concedit es destinarà a emplaçar-hi una àrea d’informació i reserva d’activitats, espais expositius immersius, zones experiencials hiperinteractives i de realitat virtual, així com un espai de tast.

L’alcalde de Falset apunta que «hem concebut un centre per millorar el potencial turístic de la destinació». «D’una banda, volem atraure públic a les seves instal·lacions amb una proposta atractiva, quant a continguts, mitjans interpretatius, activitats i productes. De l’altra, ens marquem el repte de fomentar l’oferta agroalimentària i patrimonial de Falset i del territori, incidint en l’enoturisme», afirma Brull

Comentarios
Multimedia Diari