Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’Hospital de Reus rep una acreditació com a centre d’excel·lència

  Concretament el reconeixement ha estat per a la Unitat d’Obesitat Greu

  24 mayo 2022 11:44 | Actualizado a 24 mayo 2022 11:49
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Unitat d’Obesitat Greu de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha estat reacreditada com a centre d’excel·lència de l’European Association For The Study of Obesity (EASO), associació europea que fomenta l’estudi de l’obesitat i aglutina les diferents societats científiques de tot Europa, que investiguen aquesta malaltia crònica.

  La Unitat d’Obesitat Greu de l’Hospital està acreditada per l’EASO des del 2016 i ara ha rebut la reacreditació fins al 2025, i per obtenir-la, ha calgut superar una avaluació molt exigent. Aquest alt grau d’exigència fa que a hores d’ara només hi hagi una cinquantena unitats d’obesitat greu acreditades a tot Europa.

  Per acreditar una Unitat o Centre, l’EASO té en compte, entre altres aspectes:

  - L’historial i trajectòria científica de la Unitat en el tractament de l’obesitat.

  - Que disposi d’un programa clar dels diferents tipus d’abordatge del tractament de l’obesitat, entre ells la derivació cap a la cirurgia bariàtrica.

  - Que hi hagi una relació de derivació de l’Atenció Primària de Salut cap a l’Hospital.

  - Que el centre tingui una infraestructura adequada per al tractament dels malalts, com per exemple, bàscules adaptades per als malalts amb obesitat mòrbida.

  - Que es portin a terme programes de docència i recerca focalitzats a l’estudi de l’obesitat i els seus trastorns associats.

  La Unitat d’Obesitat Greu de l’Hospital, amb aquest reconeixement continua formant part de la xarxa EASO de centres col·laboradors acreditats pel tractament de l’Obesitat (EASO accredited Collaborating Centre for Obesity Management). Això permet a aquesta Unitat participar en l’elaboració de guies de seguiment i tractament del malalt i també col·laborar en assajos clínics o altres estudis d’investigació d’àmbit europeu. Ser unitat acreditada bper l’EASO també facilita l’accés a convocatòries de recerca i projectes d’investigació de diverses àrees temàtiques en el context europeu.

  L’EASO ha acreditat la Unitat d’Obesitat Greu de l’Hospital des de l’1 de maig de 2022 al 30 d’abril de 2025 amb possibilitat d’optar a la nova reacreditació.

  Comentarios
  Multimedia Diari