Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Observar el pas d’un cometa des de Prades

El C/2022/E3 es podrà veure des del municipi mitjançant observacions astronòmiques els dies 27 i 28 de gener

19 enero 2023 17:43 | Actualizado a 19 enero 2023 17:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cometa C/2022/E3 es mostra cada dia més brillant i ja és observable sota el cel fosc de Prades. L’1 de febrer, el cometa passarà pel punt més pròxim a la Terra. L’última vegada que ens va visitar va ser al paleolític, fa 50.000 anys.

El cel fosc de Prades reuneix unes condicions que el fan idoni per a la observació de fenòmens astronòmics com el del cometa que s’acosta a la terra aquests dies. Per aquest motiu, l’últim cap de setmana de gener, està previst que el Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades organitzi activitats astronòmiques en relació al cometa amb inscripció prèvia a la web del parc.

El dissabte 28 de gener s’ha programat una sessió especial dedicada a l’observació del cometa amb grans telescopis. Durant la sessió, podrem gaudir també de la ruta pel cel i seves constel·lacions interpretada en directe per Guies Starlight.

Un curs per obtenir fotos

Paral·lelament, el 27 i 28 de febrer s’organitza un curs dirigit a persones que volen obtenir fotografies de cometes ja sigui amb càmera DSLR i objectius, o bé amb telescopi i càmera dedicada. El curs compta amb un astrofotògraf especialitzat en astrofotografia de paisatge i de cel profund, Aleix Roig @astrocatinfo.

La zona compta amb una bona estabilitat atmosfèrica i uns alts nivells de foscor que s’assoleixen amb l’ajuda del canvi d’enllumenat del municipi de Prades i voltants per uns de LED PC Ambre.

Aquestes condicions favorables, li van fer merèixer al cel fosc de Prades l’obtenció de la certificació de cel fosc protegit esdevenint la zona de cel fosc protegit més gran d’Europa al voltant d’un parc natural incloent 32 municipis de quatre comarques de les Muntanyes de Prades i del Montsant. El mateix any 2021, també es va rebre la certificació internacional de Destinació Turística Starlight amb altres 21 municipis de la zona actuant com a altaveu per atraure visitants de tot el món.

Comentarios
Multimedia Diari