Reus torna a cobrir les restes de la muralla medieval i en senyalitzarà el traçat

Unes obres van posar al descobert al febrer un tram de la construcció, que data del segle XIV

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les restes de la muralla medieval de Reus aparegudes recentment arran dels treballs de reforma de la plaça de Catalunya han estat cobertes un cop completat el procés d'estudi i documentació. Els serveis tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat, els d'Urbanisme i d'Enginyeria de l'Ajuntament i els del Museu de Reus han coincidit en aquesta opció com la millor per a protegir aquest important element patrimonial que data del segle XIV. Per la seva part, els serveis municipals elaboren una proposta per a visualitzar el traçat en què es localitzen les restes, de manera que quedi clarament senyalitzat aquest sector de la plaça.

 

Les restes de la fonamentació i de la part inferior de la torre i de la muralla medievals localitzats els primer dies de febrer han estat coberts amb una protecció especial geotèxtil, sobre la qual ha estat dipositades capes de sorra i de terres seleccionades específicament per a facilitar la preservació d'aquesta construcció del final del segle XIV, que transcorria pel perímetre interior de l'actual tomb de ravals.

 

Segons ha explicat l'alcalde, Carles Pellicer, aquesta ha estat "una gran troballa, fins a cert punt previsible pels coneixements que teníem del recorregut de la muralla, i donat el seu estat la millor opció era documentar, datar, fotografiar i dibuixar les restes per, posteriorment conservar-la tot protegint-la i cobrint-la de nou".

 

Els arqueòlegs de l'empresa que s'ha fet càrrec de la intervenció i els serveis tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat ultimen ara l'informe definitiu referent a la troballa, el qual serà lliurat a l'Ajuntament perquè el pugui tenir a la seva disposició.

 

Dues altres torres i una part del mur d'aquesta muralla es poden veure actualment en un indret molt pròxim, a l'àrea comercial del Pallol, durant la construcció de la qual va quedar al descobert un altre sector del recinte emmurallat. Aleshores es va realitzar una intervenció específica perquè les restes fossin visibles des de la superfície i s'hi van instal·lar diversos plafons informatius que contextualitzen històricament tant la muralla del segle xiv com els diferents forns ceràmics dels segles XVI i XVII de l'anomenat "barri dels escudellers".

Comentarios
Multimedia Diari