Sagessa es presentarà com a afectada en el cas de les pròtesis caducades

El director general de l'empresa confirma que ha calgut reemplaçar la peça a catorze pacients

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'empresa pública Sagessa, que gestiona catorze centres hospitalaris a les comarques de Tarragona, es personarà com a afectada en el cas de les pròtesis caducades quan s'obri el judici, segons ha confirmat el seu director general, Jordi Colomer. El directiu ha explicat a TV3 que des del 2005 s'havien col·locat pròtesis de l'empresa Traiber a més de 1.500 pacients a l'Hospital Sant Joan de Reus, de les quals no ha pogut concretar quantes serien caducades. Sí ha explicat, en canvi, que amb els seguiments que s'han fet a tots aquests afectats s'ha pogut determinar que calia tornar-ne operar catorze per reemplaçar-los la peça. Les operacions ja s'han dut a terme.

"El fet és que nosaltres hem comprat inconscientment uns productes que no estaven homologats i això ens pot haver perjudicat de forma directa o indirecta encara que sigui subsidiari. He consultat l'assessoria jurídica i probablement ens presentarem com a perjudicats en el seu moment", ha explicat Colomer.

El cas de les pròtesis caducades s'ha descobert arran de les investigacions pel cas Innova a Reus. Segons els indicis que investiga la Fiscalia, l'empresa subministradora de les pròtesis, Traiber, hauria pressionat els directius de l'Hospital de Reus en connivència amb membres de l'Ajuntament perquè el centre hospitalari seguís comprant producte a l'empresa.

Segons ha explicat Colomer, l'Hospital Sant Joan de Reus va deixar de comprar pròtesis a Traiber el 2011, quan va arribar un nou responsable del servei de traumatologia que va considerar que el producte d'aquesta firma no era adequat per a un tipus de pacient determinat.

També ha explicat que a partir del 2014 es van doblar les intervencions per col·locar pròtesis per reduir les llistes d'espera, i en aquest context es van implantar novament 33 pròtesis de l'empresa Traiber.

Comentarios
Multimedia Diari