<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

«Un nou principi», un rap fet per joves de Reus

16 agosto 2023 13:29 | Actualizado a 16 agosto 2023 13:38
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Temas:

El Casal de Joves la Palma va dur a terme el passat mes de juny un taller de rap amb joves migrats on van poder compartir a través d’una cançó el seu procés migratori.

Aquest taller, impulsat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus, ha culminat amb una cançó i un videoclip s’ha penjat a les xarxes socials de Joventut Reus i que també es pot veure a través del canal de Yotube: https://youtu.be/p-sHZKVb0nk

El taller s’emmarca dins del projecte #serjoveareus que vol donar a conèixer als joves de Reus nous talents, realitats, entorns i trajectòries de vida per tal de visibilitzar els i les joves de la ciutat. Dues de les educadores de joventut que treballen en medi obert van ser les encarregades de coordinar l’activitat en la qual van participar un total de 8 joves.

$!Gravació i edició de la cançó al Casal. Foto: Aj. Reus

El taller va constar de 4 sessions que es van realitzar al Casal de Joves la Palma a càrrec de Versembrant, una escola popular itinerant que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop.

Les tres primeres sessions les van dedicar a compartir experiències, a aprendre l’anàlisi mètrica i musical del rap, com s’estructura i quines tècniques utilitzen i a reflexionar sobre l’experiència vital dels joves per escriure «Un nou principi», la cançó que ha sortit del taller.

A la darrera sessió van gravar la cançó als bucs d’assaig del mateix Casal i finalment van gravar el videoclip de la cançó als jardins de La Palma.

El col·lectiu de joves migrats sols molt sovint pateix soledat i se sent estigmatitzat en el país d’arribada. Amb aquest taller s’ha volgut donar a conèixer la realitat d’aquests joves a través duna cançó, al mateix temps que se’ls ha ofert veu i un lloc segur i de cures per compartir la seva experiència.

Tots els joves que han participat comparteixen el fet d’haver passat per un procés migratori sense acompanyament però és imprescindible remarcar que aquest no és un col·lectiu homogeni i, per tant, hi ha joves amb situacions molt diverses, personalitats i trajectòries molt diferents i cal fugir d’etiquetar-los.

Comentarios
Multimedia Diari