Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Arrenca a Tarragona la primera edició del campus d’estiu Unidiversidad Enfocad

  La iniciativa es posa en marxa des de la Fundació ONCE i arriba a la ciutat mitjançant la Universitat Rovira i Virgili

  12 julio 2023 10:21 | Actualizado a 12 julio 2023 10:29
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Aquest dimarts es va inaugurar el campus d’estiu Unidiversidad Enfocad 2023 que se celebrà a l’ajuntament de Tarragona. Es tracta de la primera edició d’aquest campus organitzat per la Fundació ONCE i adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual.

  Tarragona, mitjançant la Universitat Rovira i Virgili (URV), és la seu d’un dels quinze campaments inclusius que tenen lloc aquest estiu arreu de l’Estat espanyol en el marc d’aquest campus que, entre totes les universitats i entitats del tercer sector participants, aplega prop de 600 joves. En total, a Tarragona, han arribat una cinquantena de nois i noies.

  L’acte va ser presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, que es va adreçar als joves participants recordant-los que «són un autèntic exemple a seguir, un exemple de superació i d’esforç».

  Viñuales els encoratjà a «gaudir d’aquest campus, formant-se, divertint-se i fent nous amics i amigues».

  Una cinquantena de joves amb discapacitat intel·lectual participen en el campus tarragoní

  «Des de la conselleria de Diversitat Funcional i Discapacitat apostem per la formació i la creació de llocs de treball perquè són una eina imprescindible per la plena inclusió», manifestà la consellera Cecilia Mangini per la seva banda.

  Mangini destacà «l’alegria i l’orgull que sentim en veure aquesta sala d’actes plena de joves universitaris, que són el present i el futur de la nostra societat».

  La inauguració també comptà amb la participació de la cap de la Direcció d’Universitats de la Fundació ONCE, Silvia Lucía; la coordinadora del campus per part de la URV, Teresa Torres; el coordinador per part de la Universitat Alcalá de Henares, Augusto Jiménez; el president del Consell social de la URV, Josep Poblet; i el president de Dincat, Jose Carlos Eiriz.

  L’acte, que comptà amb un punt lila d’informació, finalitzà amb l’actuació de la geganta inclusiva Frida.

  La Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu y la Iniciativa d’Ocupació Juvenil son els impulsors d’aquest campus d’estiu

  Comentarios
  Multimedia Diari