Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Aula Magna, el centre amb l’oferta més gran de Formació Professional de Tarragona

L’Aula Magna Tarragona ofereix un gran catàleg d’estudis de formació de grau mitjà i superior, havent-se convertit en el centre de referència d’aquesta oferta educativa a tot el nostre territori

19 febrero 2024 13:08 | Actualizado a 28 febrero 2024 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els cicles formatius són, actualment, un veritable revulsiu motivador entre els joves d’avui en dia que han acabat els estudis de l’ESO i no saben ben bé cap a on tirar. Molts d’ells s’aferren a aquests tipus d’ensenyaments, gràcies als quals troben el seu camí de futur i, per tant, canvia la seva visió de vida i saben el que volen arribar a fer i a ser.

És per aquest motiu que des de l’Aula Magna de Tarragona apostem cada vegada més i més fort per la generació d’oferta de cicles formatius, havent-se convertit ja en el centre amb el nombre més gran d’aquests ensenyaments a tota la província de Tarragona. Així disposem de cicles formatius en els àmbits sanitari, sociocultural, d’esports i d’informàtica, a més d’un gran catàleg de certificats de professionalitat de gairebé tots els àmbits.

D’aquesta manera, gràcies al treball, l’esforç i la constància abocada en impartir aquests estudis, actualment a l’Aula Magna estem impartint cicles formatius de grau mitjà com Cures d’Auxiliar d’Infermeria, Emergències Sanitàries, Guia en el Medi Natural i Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

Des d’aquest mes de febrer ja s’han obert les inscripcions per al pròxim curs 2024/2025

Pel que fa als cicles formatius de grau superior, des del centre oferim els estudis de Laboratori Clínic i Biomèdic, Integració Social, Educació Infantil, Ensenyament i Animació Socioeducativa, i Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa. A més, més enllà de la impartició dels cicles formatius en si, a l’Aula Magna també donem als alumnes l’oportunitat de preparar-se per a realitzar les proves d’accés a aquests cicles, en cas que no disposin de la titulació d’accés directe als estudis.

27 anys formant

L’Aula Magna va començar a oferir ensenyaments al Camp de Tarragona l’any 1997. En els seus inicis era un centre formatiu de barri al bell mig de la ciutat i ara, 27 anys després, s’ha convertit en el centre que disposa d’un ventall més ampli de formacions a tota Catalunya.

Així, des de fa temps, el nostre principal èxit han estat els cicles formatius de grau mitjà i superior. En un primer estadi s’impartien en format presencial per poder donar un millor servei i una millor interacció entre el professor i l’alumne/a, però a causa de la creixent dificultat de moltes persones per poder accedir a les aules, el centre cada vegada ha anat oferint la possibilitat de cursar els estudis de manera semipresencial i fins i tot fer-ho completament en línia. Si d’alguna cosa pot presumir l’Aula Magna, és de ser una formació diferent, on el punt clau és la motivació, i en aquest sentit sabem treure el millor de cadascú. Aquest és, sens dubte, el nostre ADN, que es basa en entendre i saber motivar l’alumne/a amb grups no nombrosos i professorat molt compromès en tirar endavant l’èxit acadèmic dels nostres alumnes.

$!Alguns alumnes, estudiant a les instal·lacions de l’Aula Magna de Tarragona. FOTO: Pere Ferré

Així, la pedagogia inclusiva, la creativitat davant la dificultat, l’acomodació a la realitat de cadascú, la qualitat en els continguts i, sobretot, en la transmissió d’aquests, junt amb la peça essencial d’un professorat altament qualificat i compromès, són els elements més destacats d’aquest centre de formació de referència a Tarragona.

En aquest punt, l’Aula Magna sempre ha apostat per estar present al costat de l’alumne/a per, d’aquesta manera, treure’n el millor de cadascun d’ells. La manera de portar això a la pràctica és a través d’una formació totalment personalitzada, duent a terme un treball conjunt de la família, l’alumne/a i l’escola, mitjançant la comunicació constant amb les famílies. Aquesta comunicació es treballa gràcies a les tutories, les reunions o els comunicats, entre altres. En definitiva, des de l’Aula Magna s’aposta clarament per implantar un sistema de seguiment, durant tot el curs, de l’evolució de l’alumne/a, tant amb ell o ella com amb els seus pares.

Inscripcions obertes

L’Aula Magna ja ha obert, aquest mes de febrer, les inscripcions per al pròxim curs 2024/25 que per rigorós ordre d’inscripció s’aniran omplint disposant, en molts casos, de grups com a màxim de 20 alumnes per cicle i aula. D’aquí que, sense cap element de discriminació, ni d’exigència, permetem que les primeres famílies puguin triar la nostra oferta formativa, fins a exhaurir-ne les places.

Finalment, cal destacar que les instal·lacions de l’Aula Magna Tarragona són un referent en disseny i creativitat, àmplies, confortables i climatitzades. Així, disposem d’espais de grans dimensions i situats al centre de la ciutat, just al costat d’El Corte Inglés i molt a prop de l’estació d’autobús, d’aquí que la seva accessibilitat sigui màxima A més, molt a prop hi ha àmplies zones d’aparcament.

La motivació és el punt clau del centre, gràcies al professorat compromès amb l’alumne
Comentarios
Multimedia Diari