Històries de gotes d'aigua i de consum responsable

Espectacle infantil. Els TarrAQUAnins conscienciaran els més petits sobre el consum responsable de l’aigua al jardí de Casa Canals durant durant tres dies consecutius

17 agosto 2021 05:30 | Actualizado a 17 agosto 2021 05:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest és el cinquè any consecutiu que Ematsa i el Club dels Tarraconins promouen el respecte al medi ambient i el consum responsable de l’aigua a través dels TarrAQUAnins com a part de les festes de Sant Magí. Així i tot, és només el segon any que ho fan en temps de pandèmia. És per això que, per evitar aglomeracions, cada espectacle celebrarà tres sessions per dia a la Casa Canals, una a les 12 h, l’altra a les 17:30 h i, l’última, a les 19 h.

Ahir, va ser el torn de la interpretació de Joan Rioné, la primera de totes, amb ‘Gotes d’aigua sobre una fulla d’alzina’, una proposta amb tints literaris que va deixar la seva petita audiència embadalida amb la màgia del cicle de l’aigua. A través d’enginyoses metàfores i pura poesia visual, l’actor va aconseguir transformar una lliçó potencialment avorrida en una experiència visual i auditiva que, durant la mitja hora que va durar l’espectacle, va aconseguir absorbir l’atenció del públic i mostrar la poesia que s’amaga dins una petita gota d’aigua i del seu gran viatge a través de mar, cel i terra.

Núria García, de la Cia Dosdetres, avui interpreta ‘L’última gota’, el segon espectacle que té com a intenció fer-nos veure la importància de l’aigua com a bé escàs: «No som conscients de la gran sort que tenim de poder obrir l’aixeta i disposar d’aigua potable. Hem de saber que, això, a altres països, és impensable».

Tanmateix, ella aborda aquesta qüestió des d’una perspectiva diferent de la de Rioné. Ella es decanta per un toc una mica més ‘clown’, i planteja al seu públic què passaria si només quedés una gota al món. Ho fa a través de Goteta, el seu personatge principal, una gota d’aigua que sempre arriba tard a tot arreu.

García destaca la importància de tractar aquest tema des de l’àmbit artístic: «el teatre, els contes, la poesia... totes són eines perfectes per a la transmissió d’aquest tipus de valors. Sóc de l’opinió que, sovint, quan el discurs és violent, té tendència a ser rebutjat».

Demà, dia 16, el programa es clourà amb Agus Farré, qui entretindrà l’audiència amb ‘Aigualida’, la recreació d’una llegenda que recorda l’època en què les persones s’abastien de l’aigua que els donava el cel.

Renovació

Jordi Vallvé, un dels responsables d’Ematsa, explica que ja fa temps que realitzen aquests actes dues vegades a l’any, una pel Parc de Nadal i una altra per les festes de Sant Magí, aprofitant la seva relació amb l’aigua. Tanmateix, fa incís en què ha arribat el moment de renovar els espectacles, ja que, des d’un primer moment, «vam arribar a un acord amb els actors de què cada tres anys renovaríem el contingut».

Comentarios
Multimedia Diari