Indicis d'irregularitats en els comptes bancaris de l'exalcalde de Querol

Declaren a l'Audiència de Tarragona els principals acusats en el judici per una suposada trama de corrupció urbanística

17 mayo 2018 12:47 | Actualizado a 18 mayo 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han detectat irregularitats en els comptes bancaris de l'exalcalde de Querol (Alt Camp), Miguel Uroz, un dels cervells de la suposada operació urbanística per revalorar una zona on s'hi havia començat a fer una urbanització, entre 2002 i 2007, que es jutja a l'Audiència de Tarragona.

Aquest dijous declaren dos polítics, un empresari i l'antic arquitecte municipal, asseguts a la banqueta -inicialment eren sis acusats, però sobre dos d'ells es va declarar prescrita la seva responsabilitat. En els comptes els Mossos han trobat un important desfalc entre els ingressos declarats i d'origen "desconegut".

La vista oral s'ha reprès després d'uns dies d'interrupció precisament per esclarir els moviments d'un dipòsit bancari d'Uroz, que compartia amb el seu fill. El fill, que es dedica al sector immobiliari, ha declarat com a testimoni, fent-se l'"únic" responsable del compte.

Per la seva banda, Uroz, amb 85 anys i encara regidor, s'ha negat a declarar per recomanació del lletrat. La fiscal demana penes de presó de 4 anys, si bé podrien veure's rebaixades en les conclusions definitives.

Comentarios
Multimedia Diari