La despertada del drac per Youtube

Un dels actes més esperats va tenir lloc ahir a les dotze del migdia i nens i nenes
van interpretar la cançó

24 abril 2020 08:50 | Actualizado a 24 abril 2020 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls va celebrar ahir la diada de Sant Jordi d’una forma habitual, des de casa arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Un dels actes importants d’aquest dia a la capital de l’Alt Camp és la despertada dels dracs. Cada any té lloc a la plaça del Pati on els nens veuen el Drac ballar. Ahir, a les dotze del migdia a través del canal Youtube de l’Ajuntament va tenir lloc acte acte tan esperat per als nens i nenes de la ciutat. «El Drac està dormint, qui el despertarà», així començava la cançó que cantaven els nens i nenes i s’anaven intercalant amb altres imatges d’aquests dies a casa. Els dracs de joguina, o els creats amb l’activitat ‘Drac confinat’, es van despertar a menjadors i habitacions mentre s’entonava la popular melodia que músics i cantaires de la ciutat havien enregistrat en un acte coorganitzat per Espai Trad, Coral Infantil Cors Alegres, Mireia Besora, Unió Anelles de la Flama, Ardit Produccions i Xarxa de Cultura.

Durant tota la jornada es va fer el concurs fotogràfic ‘El meu Sant Jordi en el record’, al qual es podien presentar fotografies del Sant Jordi a Valls d’anys anteriors per reviure aquesta festa de la cultura al carrer, a través del correu electrònic visitavalls@gmail.com o amb l’etiqueta #RecordantSantJordiValls a Instagram. Els premis consistien en productes i flors adquirits a les floristeries de Valls. Òmnium Alt Camp va impulsar la VI Lectura en Veu Alta, que cada any aplega els escolars de primària i secundària de tota la comarca, i que enguany es va traslladar a Instagram Stories, on els participants podien penjar els textos mencionant @omniumaltcamp i utilitzant l’etiqueta #CompartimCultura. Instagram també va ser la xarxa escollida per la Marató de Llegendes, contalles i tradicions que, a partir de les deu del matí, i fins a les deu de la nit, oferia l’Institut d’Estudis Vallencs a partir del llibre de llegendes, contalles i tradicions vallenques publicat per l’entitat i a la que es podia participar enregistrant un fragment de llegenda en vídeo i penjant-lo a @ievallencs amb l’etiqueta #RondallesAlPati. A les sis de la tarda, el Centre Cívic de Valls va oferir l’espectacle familiar Virus Drac, de la companyia Picarols, a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Valls. Es tracta d’un espectacle esbojarrat en el qual un temible drac devorador de colors ha arribat a la terra disposat a menjar-se’ls tots, i també les persones, fins i tot la princesa Margarida. El Virus Drac, però, es toparà amb Sant Jordi.

Una hora més tard, es va donar a conèixer, per aquest mateix canal, els guanyadors del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi de VallsJove, amb un acte virtual que incloïa la lectura de fragments dels relats guanyadors i actuacions musicals, i que compta amb la col·laboració de les llibreries de Valls (Adserà, Ditec, Roca i Tram), JCA Cinemes, Cossetània Edicions i l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

Avui continuen les activitats vinculades amb Sant Jordi. En aquest sentit, a les deu del matí, l’alumnat de Català del Centre Cívic de Valls oferirà, al canal Youtube de l’Ajuntament, el tradicional recital de Sant Jordi amb una lectura de poemes. A més, Òmnium Alt Camp ha programat a les dotze del migdia pel canal de Youtube de l’entitat, l’estrena de l’A Tota Veu, amb la participació del Centre de Formació d’Adults de Valls i el Cor Koré.

Comentarios
Multimedia Diari