Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La gastronomia més tradicional omple el Dijous Gras a Tarragona

  Coca de llardons i botifarra d’ou protagonitzen dijous a dos dies abans del Carnaval. La Colla La Bóta i la Fundació Estela, les responsables de fer arribar la tradició

  17 febrero 2023 10:16 | Actualizado a 17 febrero 2023 10:22
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Carnaval és ple de tradicions i, entre d’altres, això també arriba al món del menjar. Al Camp i a Tarragona concretament és d’allò més habitual trobar la coneguda botifarra d’ou o compartir un matí degustant la dolça coca de llardons, tan populars per aquestes dates. Enguany no ha estat una excpeció i ahir, Dijous Gras, la gastronomia també va fer acte de presència al Carnaval tarragoní.

  Des de la primera hora del matí la Colla La Bóta es va encarregar de la part dolça de la festa, tot portant la coca de llardons al carrer Cañellas i a la plaça de la Font, una manera més de participar de la tradició que fa temps que posen en pràctica. Les racions anaven a 1’90€, una mica més cares que anteriorment, però això no feia enrere ningú. Els curiosos aprofitaven per agafar el berenar pels néts, tot i ser migdia. «És important ser aquí venent coca perquè forma part de la tradició, no ho podem deixar perdre», deien la Magdalena Torné i el Joan Antoni Miquel, els «dos més antics de la Colla La Bóta». Al davant, una clienta els donava la raó sobre la importància de no perdre la tradició mentre es feia amb tres racions de coca: una per ella i les altres per compartir amb les amigues. Hi havia unes dues mil racions a la venda, elaborades per la Fleca Flaqué. I tot i que anteriorment s’havien col·locat a la plaça Corsini i a la Rambla, enguany la paradeta del carrer Cañellas és la que va tenir més activitat, sobretot al migdia, amb una llarga cua de llèpols.

  Amb el mercadet de la plaça mantenint l’activitat frenètica dels dijous al matí, Mercats de Tarragona es va voler sumar a la festa del Dijous Gras, tot i que l’afluència de gent al Mercat Central era la d’un laborable habitual. Per tota decoració, unes tímides banderoles de colors i uns globus en alguna botiga, col·locades pels propis venedors del Mercat Central.

  I fent bona la dita que resa que ‘Per Dijous Gras, botifarra menjaràs’, la Fundació Estela per a la discapacitat, de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, es va encarregar de l’altra tradició gastronòmica carnavalesca: la botifarra d’ou. Vuit dels usuaris de la Fundació havien estat preparant, des de primera hora, vuit-centes racions de botifarra d’ou amb pa per repartir gratuïtament: 600 pels clients del Mercat Central i 200 més pel Mercat de Torreforta. Al llarg del matí les van estar repartint amb la seva característica simpatia: «Hem estat tot el matí i la gent està contenta perquè para i ens saluda», assegurava Sandra Soler Nieves, una de les usuàries, sense deixar la paradeta. Igual que amb la coca de llardons, la gent s’acostava sense timidesa i aprofitava per fer el mos abans de dinar.«Això per ells és tota una experiència, la majoria són usuaris de la residència de la Rambla Vella i participar activament a les festes de la ciutat els agrada i significa molt per ells», explicava Joan Adserà, de la Fundació Estela. És el primer any que col·laboren per Dijous Gras amb Mercats de Tarragona i sembla que «és l’any que més aviat tenien les racions fetes». I que visquin les tradicions gastròmiques del nostre Carnaval!

  Comentarios
  Multimedia Diari