Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Les grades de Sedassos obriran 3 matins a la setmana

L’Ajuntament preveu obrir l’espai l’1 de juliol, tenint en compte l’ultimàtum del Ministeri, que si no obliga a retornar la subvenció

| Actualizado a 22 junio 2022 13:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Les grades de la Plaça dels Sedassos ja tenen una nova data marcada al calendari de cara a la seva obertura. Serà el divendres dia 1 de juliol, quan l’espai serà accessible sota vigilància i, de moment, sols tres dies a la setmana. Així va avançar-ho el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, a Tarragona Ràdio, on va informar que el recinte només restarà obert els divendres, dissabtes i diumenges en horari de matins.

Aquesta és la solució que ha trobat l’administració local a l’espera que es porti a terme l’actuació definitiva, que ha de permetre la substitució de la barana del recinte, que no compleix amb la normativa vigent en matèria de seguretat. D’aquesta manera s’espera donar resposta a l’ultimàtum llançat des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) –que ha amenaçat amb retirar la subvenció de més de 180.000 euros que va aportar per tal que aquest projecte seguís endavant– si no s‘obre el recinte i es posa a disposició de la ciutadania.

Ja fa uns dies aquest mitjà va avançar la informació segons la qual el ministeri va enviar una carta a l’Ajuntament de Tarragona, on es concedia un termini d’un mes per tal de concretar detingudament quines mesures es portarien a terme i els calendaris previstos, per l’obertura d’aquest espai durant un període de 50 anys. Del contrari, l’administració local hauria de retornar la totalitat de l’ajuda concedida en concepte del programa impulsat des d’aquest organisme, corresponent a l’1,5% Cultural.

Aquesta és una obra que va finalizar ja fa més de cinc anys. Tanmateix, en un primer moment es va desestimar l’obertura del recinte, ja que no s’havien acabat la totalitat de les actuacions compreses dins del projecte. Això va obligar a obrir un segon concurs. No obstant, a l’últim moment es va detectar que els barrots de la barana metàl·lica que protegeix les grades mantenen una separació massa gran, que no podria evitar que es precipités un infant. Per aquest motiu l’espai segueix tancat.

Comentarios
Multimedia Diari