Llum verda perquè Frigicoll instal·li una central logística a Valls

Part del sector industrial Palau de Reig passarà de tenir tipologia per a grans indústries a ser per a mitjanes, mesura necessària per a la implantació d'aquesta empresa a la ciutat

19 mayo 2017 17:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La instal·lació d’una central logística de l’empresa catalana Frigicoll al polígon industrial de Valls per tal d’ampliar la seva capacitat, potenciar l’exportació i reforçar el servei nacional està cada vegada més a prop de ser una realitat.

Així, mentre que el passat mes de juny es va formalitzar una opció de compra per 3,8 milions d’euros d’uns terrenys de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), demà a les 9 h el ple de l’Ajuntament de Valls aprovarà en sessió extraordinària la modificació de planejament del sector industrial de Palau de Reig, on està ubicat el sòl en qüestió.

El canvi fa referència a la tipologia de part d’aquesta àrea (50,27%) que fins a dia d’avui està reservada per a indústries grans amb parcel·les mínimes de 125.000 metres quadrats. L’opció de compra de Frigicoll, en canvi, preveu que el terreny sigui de 85.000 metres quadrats. Així, per tal que aquesta indústria dedicada al subministrament de maquinària per al sector de la climatització i l’energia, el transport, la hostaleria, la refrigeració i els electrodomèstics es pogués implantar en aquest sector, era necessari modificar la seva tipologia.

Concretament, amb el canvi es redimensiona la superfície reservada per a indústries grans, que passarà de 370.000 metres quadrats a 245.000. Per la seva banda, la nova tipologia per a indústries mitjanes ocuparà amb la modificació 138.341 metres quadrats, sumant una part del reservat fins ara a indústries grans i també una part del que hi havia previst per a indústries aïllades.

Des del consistori es destaca que amb aquesta modificació «es diversifica d’una manera important l’oferta de sòl disponible a tot el sector, mantenint una oferta àmplia per a la implantació d’empreses grans i, a la vegada, garantint inversions d’empreses mitjanes amb menors necessitats de superfície».

A més a més, l’Incasòl efectuarà l’aportació del cost previst per a la depuració de les aigües residuals, estimats en 390.000 euros. També s’ha previst la construcció d’una rotonda que enllaçarà aquest sector del polígon industrial amb la carretera del Pla, així com el desdoblament dels laterals en aquest àmbit.

Inversió anual de 100.000 €

Aquesta tarda l’alcalde de Valls, Albert Batet, també ha anunciat que a partir del 2017 hi haurà un pla d’inversions interanual de 100.000 euros l’any per a la millora de serveis i manteniment del polígon, resultat de converses amb agents econòmics i socials.

Comentarios
Multimedia Diari