Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Maruja Aragoncillo i Josep Ferré, nomenats filla adoptiva i fill predilecte de Tarragona

L’alcalde Ricomà ha fet entrega de les distincions i ha destacat que “han ajudat a fer la Tarragona gran”

| Actualizado a 16 diciembre 2022 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tarragona ha entregat aquesta tarda les distincions de títol de filla adoptiva i de títol de fill predilecte de la ciutat als tarragonins Maruja Aragoncillo i Josep Ferré respectivament.

L’acte, celebrat a l’Antiga Audiència, el va obert l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, qui ha expressat la seva felicitació a Maruja Aragoncillo i Josep Ferré. “Són dos trajectòries personals que han fet Tarragona gran. Tots dos en àmbits diferents, però els uneix la generositat, la noblesa i ser persones valentes que han arriscat. Heu ajudat a fer Tarragona gran”.

A continuació, la consellera de Relacions amb Associacions i Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament, Maria José López, ha glossat la trajectòria de Maruja Aragoncillo, destacant “la gran tasca des de fa 39 anys d’aquesta mestra saragossana en la vida educativa de la ciutat des de la direcció del CEIP de Bonavista, el sindicat USTEC o el Consell Escolar Municipal, així com en la vida social de Tarragona amb l’ONG Entrepobles o els Amics de la Gent Gran, entre altres”.

L’alcalde, Pau Ricomà, li ha lliurat el diploma que li va concedir el Ple de l’Ajuntament de Tarragona. L’homenatjada ha rebut emocionada el guardó i ha agraït al consistori “fer-me mereixedora d’aquest privilegi del que mai hagués imaginat, sobretot d’una ciutat acollidora i que m’estimo molt”, ha expressat. Aragoncillo ha fet una defensa de la immersió lingüística “com un element de cohesió social”. Finalment, ha defensat l’orgull que sent per al reconeixement que se li fa a una trajectòria laboral i vital de lluita feminista i en defensa de l’escola pública.

Tot seguit, la consellera de cultura, Inés Solé, ha glossat la trajectòria de Josep Ferré guardonat amb la distinció del Títol de Fill Predilecte de la ciutat de Tarragona. Solé ha ressaltat “la passió i el gran treball realitzat pel “Fer-vi”, com el coneixem totes, tot retratant la Tarragona dels darrers 50 anys. En Josep s’ha dedicat històricament a la fotografia social i la seva gran estima a la ciutat l’ha portat a ser fotògraf de Tarragona, enregistrant en fotografia i vídeo, molts actes de la nostra història”.

L’homenatjat ha rebut la distinció de mans de l’alcalde Ricomà, a qui ha agraït l’honor atorgat i ha manifestat “l’emoció que vull compartir amb tota la meva família i amics”. Ferré ha tingut un record especial per als seus pares, invidents, “perquè amb els seus ulls no em van poder veure i que ara espero, allà on siguin, puguin veure’m com a Fill Predilecte de la ciutat en la qual em van engendrar”.

Josep Ferré va immortalitzar, entre d’altres, els primers retaules per l’esbart Santa Tecla, les contalles de Sant Magí, la primera representació del Martiri de Sant Fructuós a l’Amfiteatre, les Olimpíades Inter-Barris, la baixada dels carros amb l’aigua de Sant Magí i multitud d’actes de les festes de Sant Roc, Sant Magí i Santa Tecla. També ha enregistrat l’espectacular evolució del món casteller a la ciutat, sent una peça clau com a vídeo-jurat en els concurs de castells dels anys vuitanta i noranta.

Totes aquestes imatges de la vida social i pública de Tarragona queden ara a l’arxiu Municipal, gràcies a la donació que en fa de la seva documentació gràfica a l’Ajuntament de Tarragona. Així mateix queden a l’arxiu del Departament de Cinematografia de la Universitat Rovira i Virgili l’enregistrament en vídeo de més de 1.000 cintes de molts dels actes culturals, esportius i socials de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari