Tarragona, el tercer port que més creix a tota Espanya

El precedeixen el Port de Barcelona i el de Las Palmas de Gran Canarias.

10 noviembre 2017 11:11 | Actualizado a 10 noviembre 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Port de Barcelona ha estat el que més ha crescut entre els mesos de gener i setembre a tot l’Estat. Les instal·lacions portuàries de la capital catalana han registrat un increment d’un 22,6% del tràfic de mercaderies.

El port de Las Palmas de Gran Canària s’ha situat en segon lloc, mentre que el Port de Tarragona, amb un 13,8% d’increment, ha estat el tercer que més ha crescut en els tres primers trimestres de l’any, segons ha informat aquest divendres l’Autoritat Portuària.

La instal·lació barcelonina ocupa actualment la tercera plaça en el rànquing de tràfic de mercaderies en els ports d’interès general, per darrere dels d’Algeciras i València. Per la seva banda, el de Tarragona se situa en la cinquena posició, tot just per darrere del de Cartagena.

Segons ha informat el Port de Tarragona, el sistema portuari ha repuntat en els tres primers trimestres de l'any un 6,8% respecte el mateix període de l'any anterior.

Els deu principals ports per moviment de mercaderies en tràfic marítim han crescut durant aquests nous mesos, des del 2,8% de Huelva fins el 22,6% de Barcelona. Només n’hi ha un, el d’Algeciras, que ha disminuït un 3,6% per l'afectació de l'estiba en el tràfic de contenidors. 

Per volum, el Port de Barcelona ha mogut 44,5 milions de tones fins al setembre, davant els 36,3 milions del mateix període de l’any passat. El gran gruix d’aquest tràfic correspon a contenidors en trànsit i al granel líquid. El de Tarragona, per la seva banda, ha gestionat 25,06 milions de tones enfront dels 22,02 milions que va moure durant els tres primers trimestres del 2016.

En el cas de Tarragona, el creixement es deu, sobretot, al granel líquid i també al sòlid, especialment al tràfic de carbó.

Comentarios
Multimedia Diari