Una peça de videodansa, finalista de dos concursos internacionals

La vallenca Marta Arjona és la directora d\'aquesta obra enregistrada a l'amfiteatre romà de Tarragona i seleccionada per Utah Dance Film Festival i ScreenDance Festival

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

DO ut DES és el títol de la peça de videodansa dirigida per la vallenca Marta Arjona que ha estat seleccionada com a finalista de dos concursos internacionals: Utah Dance Film Festival i ScreenDance Festival. «Són coses d’aquelles que no t’esperes mai. Hi ha molt de talent, i que et triïn a tu és indescriptible», assegura Arjona.

El vídeo, protagonitzat per la reusenca Anna Borràs i el barceloní Daniel Navarro, forma part de DansPXL, una productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques. Es tracta d’un projecte que sorgeix del treball de fi de grau de Periodisme que està cursant actualment la jove fotògrafa a la Universitat Rovira i Virgili, després que el curs passat finalitzés Comunicació Audiovisual també a la URV. A més a més, la peça compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Museu d’Història de Tarragona.

DO ut DES és una història de reciprocitat a través del moviment de dos intèrprets. «El títol fa referència a un principi jurídic romà que significa ‘et dono perquè em donis’», explica la directora. El missatge és reforçat amb l’amfiteatre de Tarragona com a escenari. Segons Arjona, buscava una localització orgànica, on hi hagués pedra i símbols de fortalesa. «També és una manera de potenciar Tarragona i la seva cultura», afegeix.

Però l’equip no va tenir fàcil accedir a l’amfiteatre romà. «Vaig saber a les 8.30 h del mateix dia que a les 10 h podríem gravar», assegura Arjona. Va ser a través de les gestions de Tarragona Film Office i, concretament, de Txell Roig, que l’equip va poder enregistrar la peça de videodansa en aquest espai tan singular de Tarragona.

L’obra partia del duet Been Twice que estaven creant els dos ballarins que protagonitzen l’obra i que junts formen Indra Dance Company. «Però com que era molt llarg, vam decidir fraccionar-lo en dues peces», assenyala la directora. Els productes finals van ser DO ut DES i Cosa de dos, aquest últim enregistrat al restaurant vallenc Portal 22. «Volíem que les peces fossin molt diferents, una més artística i conceptual i l’altra més fàcil d’entendre. L’entorn era una peça clau per aconseguir això», explica Arjona.

Després de les tasques d’edició, l’equip va iniciar la distribució de la peça a través de les xarxes socials de la productora DansPXL i de l’Ajuntament de Tarragona. Paral·lelament, va començar la ruta per tots els concursos possibles fins a arribar a la quinzena. D’aquests, l’obra ha estat escollida com a finalista de dos de caire internacional.

D’una banda, la segona edició Utah Dance Film Festival se celebrarà l’11 d’abril a la ciutat nord-americana que dóna nom al festival, tot optant a un premi monetari. De l’altra, la peça de videodansa formarà part d’ScreenDance Festival, un esdeveniment itinerant que se celebra anualment pel Dia Internacional de Dansa, el 29 d’abril. Enguany es farà a Estocolm, la capital de Suècia, on es visionaran les peces escollides.

Durant aquesta trobada, també es realitzaran tallers, workshops i conferències. A més a més, les obres entraran en un circuit internacional formant part del Tour d’ScreenDance Festival, que passarà per ciutats de tot el món com Copenhaguen, la Ciutat de Mèxic, Los Angeles o Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari