Camp

Conca de Barberà

Montblanc substitueix la principal canonada que abasteix d'aigua el municipi

La vila actua en un tram d’1,6 quilòmetres que patia fuites. L’antiga infraestructura de fibrociment té més de 50 anys i és substituida per tubs de PVC de major diàmetre i cabal. Abasteix el 40% de veïns

Obres de susbtitució de la canonada d'aigua, a la zona de l'ermita de Sant Josep de Montblanc.M.P.

Montse Plana
Publicado por

Creado:

Actualizado:

Montblanc ha iniciat, fa poques setmanes, les obres de substitució de la canonada d’aigua potable que abasteix a un 40% de la població. Es tracta d’1,6 quilòmetres d’infraestructura entre el dipòsit de la Vall (prop de l’ermita de Sant Josep) i la zona de Mas Foraster, des d’on es fa distribució a la resta de la xarxa, que permetrà millorar el subministrament, solucionant les actuals fuites i aportant més cabal.

Tal com relata el regidor de Serveis de Manteniment i Conservació, Josep Ardila, la canonada era «molt antiga i començava a donar problemes». Concretament, s’havien detectat fuites i, a més, la capacitat començava a ser justa per la quantitat de població a abastir. «La població no era la mateixa fa més de 50 anys. Ha crescut i, per això, la nova canonada és més ample, amb més cabal», afegeix.

L’antiga infraestructura, de fibrociment, està sent substituïda per una nova canonada de PVC, que garantirà el subministrament d’aigua al 40% dels montblanquins, és a dir, unes 3.000 persones. Una aigua que procedeix del dipòsit de la Vall, que es nodreix de fonts.

Els treballs suposen una inversió de quasi 280.000 euros. La major part de l’obra està subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), de la Generalitat. Inicialment, la partida anava destinada a un altre projecte. De fet, «vam estar a punt de perdre la subvenció, però es va poder fer una modificació de projecte», relata l’alcalde de Montblanc, Marc Vinya, i redirigir-la cap a aquesta intervenció. «Ens preocupava no poder garantir el servei d’aigua, però gràcies a aquesta obra, tenim la tranquil·litat de poder-lo garantir», afegeix el regidor Josep Ardila. Més enllà de la subvenció del PUOSC, Marc Vinya detalla que la Diputació de Tarragona complementa el finançament i l’Ajuntament fa una aportació de 15.000 euros.

Les obres estan arribant ara a l’ermita de Sant Josep i la previsió és que avancin ràpid aquest estiu. A nivell d’afectacions, s’haurà de tallar l’accés a l’entorn de l’ermita, però es treballa per minimitzar al màxim les molèsties.

tracking