A punt per a l’estrena dels 12 nans fets a centres educatius de Valls

Estan inspirats en personatges de la ciutat. Veuran la llum el dijous 27 en un acte que començarà a les nou del matí al Pavelló Xavi Tondo

| Actualizado a 28 enero 2022 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Les Festes Decennals de Valls 2021+1 veuran néixer dotze nans nous inspirats en personatges vallencs, gràcies a la iniciativa de la Comissió Decennals a les escoles, en què participen tots els centres educatius, que han desenvolupat aquest procés creatiu de la mà de l’imatger Ferran Rey Domingo. Els vestits han estat realitzats pel Taller Repunts de Lurdes Garcia Giménez, la música per Francesc Sans, la coreografia per Ton Úbeda, els visuals per AlbaTudó, la documentació per Pau Salat, la relació amb les famílies a càrrec de Meritxell Estivill, i la interpretació a càrrec dels Grallers Els Blu’s de Valls.

Cada centre educatiu ha treballat en un personatge diferent: l’arquitecte Josep M. Vives a l’escola Mare de Déu de la Candela, la pilot Dolors Vives a l’institut Serra de Miramar, el músic Josep Gelambí al centre Baltasar Segur, la professora de música Pilar Soler a l’institut Narcís Oller, el farmacèutic Francesc Español a l’escola Enxaneta, la bibliotecària de la Guerra Civil Felipa Español al centre Eugeni d’Ors, el mestre i pedagog Eladi Homs a l’escola Eladi Homs, la farmacèutica Maria Murtra al centre Cor de Maria, la infermera Francesca Yvern al col·legi Claret, el bandoler Joan Serra (la Pera) a l’escola Rocabruna, la catedràtica Josefina Cardó a l’escola Mare de Déu del Lledó i l’artista Josep M. Tost a l’institut Jaume Huguet.

Els nous nans s’estrenaran dijous 27 de gener en un acte que començarà a les nou del matí al Pavelló Xavi Tondo, i que es repetirà fins a sis vegades en dues jornades. Serà conduït per Ton Muntané de la Companyia Circ Xic. Els nans també participaran amb els seus centres educatius en la mostra d’imatgeria escolar dissabte 29 de gener a partir de les deu del matí, així com en el Seguici Petit que, en format de cercavila, recorrerà el passeig dels Caputxins una hora i mitja després. Aquest dissabte seran apadrinats pels nans de Valls. Així, la cercavila escolar en què habitualment participen les bèsties de cada centre sumarà aquest nou elemen t transversal dels dotze centres de la ciutat.

Durant el procés s’ha definit el personatge i seva caracterització, s’ha desenvolupat la part escultòrica i la construcció dels motlles d’escaiola, fins arribar a les peces finals en cartró pedra. S’ha optat per aquest material donat que és el més tradicional, desestimant la fibra de vidre, no adient per al treball previ que es va realitzar en els centres educatius per part de l’alumnat.

Comentarios
Multimedia Diari