Carme Pallàs, primera presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Les principals prioritats pel que queda de legislatura són la igualtat, la sostenibilitat i el repoblament rural

05 julio 2021 19:20 | Actualizado a 06 julio 2021 05:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carme Pallàs (ERC) és des d’ahir a la tarda la nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Agafa el relleu a Magí Trullols (FIC), fruit d’un pacte que es va establir a l’inici del mandat on s’acordava repartir la presidència durant dos anys per a cada grup polític.

El Consell Comarcal va celebrar ahir a la tarda un ple extraordinari per nomenar nou president després de la renuncia -pactada- al càrrec de Magí Trullols de fa uns dies enrere. La Sala Noble es va omplir de públic i de cares conegudes d’ERC, com la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó o la diputada Raquel Sans, que van assistir al plenari per donar el seu suport a la nova presidenta. Pallàs, única candidata a l’elecció, va obtenir 11 vots a favor i 8 vots en blanc. Els republicans van manifestar la seva sorpresa pel vot en blanc de Junts per Catalunya, per haver trencat el compromís de govern d’unitat que s’havia assolit a l’inici del mandat.

Un cop fetes les votacions, la nova presidenta va iniciar el seu discurs resumint els tres eixos sobre els quals girarà el que queda de mandat, aprofitant la feina ja feta aquests dos darrers anys. Per una banda, Pallàs va reclamar «una comarca igualitària en serveis i drets de les persones», també va assegurar que treballaria «per un territori productiu compromès amb el desenvolupament sostenible del nostre entorn» i, per últim, es va comprometre a «tenir municipis preparats per treballar pel repoblament».

També va posar de manifest un problema «endèmic» de la Conca de Barberà, com és l’abastament d’aigua potable, i va recordar els projectes que hi ha sobre la taula actualment per solucionar-lo, com la connexió amb el CAT, i va aprofitar per agrair als presidents anteriors la tasca feta prèviament en aquest sentit.

Pallàs també va manifestar el fet insòlit de ser la primera dona presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en els seus 33 anys d’existència.

Un canvi en clau de gènere

«És un fet remarcable en clau de gènere i de canvi i espero que obri la porta a futures presidentes», va dir. «Hem d’aconseguir arribar a la veritable igualtat d’oportunitats a la vida, a la feina i a la política per poder contribuir a una societat més democràtica», va afegir.

Carme Pallàs també va posar èmfasi en dues paraules: municipalisme i republicanisme, com a pilars del mandat i va estendre la mà a tots els consellers i conselleres del plenari per a treballar plegats, malgrat les visibles diferències que es van poder apreciar ahir en el moment de la votació.

Carme Pallàs ha estat fins ara vicepresidenta del Consell Comarcal i també és segona tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Benestar Social i Ensenyament a l’Ajuntament de Montblanc.

El president sortint, Magí Trullols, per la seva banda, va assegurar que «he après molt i he tingut la sort de treballar pels interessos de la nostra comarca; no entendria la política sense aquesta actitud de servei, és la meva motivació per haver presidit el Consell Comarcal, la qual cosa ha suposat un honor per a mi». També va voler fer una menció especial als treballadors de l’ens.

Els portaveus dels diversos grups municipals van manifestar el seu agraïment a Trullols i van lloar la seva tasca feta durant aquests dos anys al capdavant del Consell Comarcal.

Comentarios
Multimedia Diari