Condemnat un clan familiar per desenes de robatoris i altres delictes

L’Audiència imposa 45 anys de presó al cap, i entre onze i un a la resta dels set membres del grup

03 septiembre 2021 17:50 | Actualizado a 04 septiembre 2021 05:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A més de 110 anys de presó pugen les penes en total imposades a un clan familiar acusat de cometre desenes de fets delictius en el Camp de Tarragona, des de robatoris a habitatge a sostracció de vehicles –que posteriorment cremaven–, passant per assalts a establiments, encastament de vehicles en locals i extorsió. No s’arribà a celebrar el judici a la Secció Quarta de l’Audiència de Tarragona perquè abans hi hagué un acord entre les parts.

Entre abril i el 30 de setembre de 2019, van preparar un pla per portar a terme delictes contra el patrimoni, entrant en cases alienes per robar efectes i, en el cas de trobar els propietaris, emprendre accions violentes i sostreure vehicles.

Un dels acusats seria el cap (condemnat a 45 anys i tres mesos de presó i pagar una multa de 56.797 euros), tenint un paper de líder, prenent les decisions estratègiques per a la comissió dels fets, i donant ordres o instruccions a la resta. Tot això junt amb el seu germà (30 anys i quatre mesos i mig de presó, i 56.431 euros), amb qui dirigia l’organització en estreta col·laboració. Altres membres feien tasques més operatives. Les seves penes van dels onze a l’any de presó. Els acusats vivien a Reus, Tarragona i Valls, on fou recuperat part del botí.

7 d’abril (Vila-seca) En una casa robaren un muntacàrregues, trípode, eines d’estufa de llenya, quatre destrals, un mall, dos quadrets de contingut religiós, patins en línia i caixes de figures de ceràmica.

3 de juny (Vilabella) Accediren a un taller i s’apoderaren de diversos efectes: gats de roda, maletí d’eines, garrafes d’oli, bateria, filtres d’oli, radials, pistola pneumàtica, etc. També un turisme, que després el van cremar.

6 de juny (la Canonja) Van forçar el garatge d’un habitatge mentre la família estava dormint. Es van emportar una bicicleta.

20 de juny (Tarragona) Van sostreure un Volkswagen Golf del carrer Cassen Cast Sendra Barrufet i es van desplaçar a Vilabella.

20 de juny (Vilabella) Van sostreure un Seat Leon. De l’interior del vehicle es van dur unes ulleres de sol, jaqueta i dessuadora.

20 de juny (Renau) Amb el Seat Leon van arribar a una finca. Van forçar el cadenat de la tanca i van fracturar la porta del magatzem, inutilitzant l’alarma. Van llançar a un pou una gallina, dues bateries de plom i un tallagespa, provocant la contaminació de l’aigua. Es van apoderar de dues bicicletes, eines, tres perdius i uns 400 litres d’oli. També un Mitsubishi Pajero, recuperat a l’endemà a Perafort.

20 de juny (Albinyana) Van robar un Seat Leon del carrer Santes Creus. Deixaren la cadireta de nen al costat de la carretera C-51. El cotxe fou recuperat el dia 21 encastat contra un bar de la Canonja.

20 de juny (Solivella) Van robar en diverses cases utilitzant el vehicle sostret a Albinyana. En dos dels robatoris van ser enxampats pels propietaris, que van cridar i ells van marxar. En un altre cas es vam emportar una gàbia amb un canari.

20 de juny (Vila-rodona) Van forçar un cotxe.

20 de juny (Vila-rodona) Van entrar en una casa després de treure la mosquitera d’una de les finestres del menjador. A la casa havia una dona amb les seves filles. Van robar un ordinador portàtil.

20 de juny (La Canonja) Van apartar un Renault Megane que aparcat davant d’un bar del carrer Escultor Martorell per encastar el vehicle robat a Albinyana. No va aconseguir botí en saltar l’alarma.

20 de juny (el Pla de Santa Maria) Van entrar en una casa. Dins havia dormint una dona. La van traslladar a una de las habitacions i la van triar al terra, a la vegada que li deien: «Calli, calli, dona’ns els diners». Mentre els lladres registraven la casa, la dona fugí. Caminà 50 metres descalça cap a la casa d’un veí per demanar ajuda. Un dels lladres li va dir: «Corre, corre». Intentà evitar que un dels delinqüents s’emportés un televisor. La dona va veure el cotxe amb el que fugien i memoritzà la matrícula, moment que rebé un cop al cap.

20 de juny (Vilabella) Entraren en una finca i van robar un mòbil i una llanterna. Buidaren dues caixes d’extintors i van fer talls a sacs de serradures. També danys al bombí, rodes i remolc d’un tractor.

24 d’agost (Vallmoll) L’amo d’una finca estava al jardí i els va veure –anaven encaputxats–. Els delinqüents van anar per ell. La víctima va intentar fugir, però va caure. Un li va posar un ganivet al coll mentre un altre li apropava una pistola Taser, fent diverses descàrregues. Quan la víctima es va aixecar, li van donar cops a diferents parts del cos. Van llençar pedres a la façana de la casa. L’amo cridava perquè marxessin ja que dins estaven els seus fills. Això va alertar el veïnat, per la qual cosa el grup va fugir en direcció al bosc, apoderant-se del seu mòbil.

24 d’agost (Vallmoll) Els lladres van veure que en el mòbil robat havia un vídeo de la víctima i la seva companya fent l’acte sexual. Van extorsionar la dona: si no els lliurava dos quilos de herba (marihuana) i dos grams de cocaïna farien públic el vídeo. Com que ella no ho va fer, van enviar la gravació a diferents grups de WhatsApp i el van difondre per Instagram.

27 d’agost (Valls) Van accedir a una nau, que era també el domicili d’una dona. Van robar joies (rellotges, braçalets, fermalls, Polseres, etc), una batedora, tres navalles de col·leccionista, una defensa extensible, una caixa d’eines.

28 d’agost (Reus) Van robar un Seat Toledo.

28 d’agost (Vila-rodona) Amb el Seat Toledo van anar al carrer Angel Guimerà, on havia un home amb el seu Volkswagen Golf. El van amenaçar amb una ganivet perquè els donés tot el que portava.

28 d’agost (Vila-rodona) Van desplaçar-se fins al proper carrer Pau Robert, on van trencar el vidre d’un cotxe, però no van robar res.

28 agost (Reus) A prop de la carretera C-14 van calar foc al Seat Toledo robat a Reus.

28 d’agost (Puigdelfí) Van forçar una furgoneta Iveco al carrer Pugineu. Van robar 20 matalassos, 50 estoretes, 190 llençols, 125 cobrellits, 30 coixins, etc.

28 d’agost (Puigpelat) Van entrar en una finca i van accedir a una casa, d’on van prendre dos mòbils.

10 de setembre (Reus) Van forçar la finestra de l’església evangelista i es van emportar una caixa metàl·lica amb documentació i diners procedents dels donatius.

23 de setembre (el Rourell) Van entrar en una plantació de marihuana. Com els gossos van bordar, els lladres van disparar. Van ferir un gos, al que després li van llençar pedres. Van tirar al terra la porta d‘un magatzem, van cremar una caravana i van causar danys a un vehicle. Van robar una furgoneta.

Comentarios
Multimedia Diari