Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Instal·laran més plaques solars a l’Escola i al Centre de Dia de Blancafort

A hores d’ara ja ha sortit la licitació i la intenció és que aquest mateix any 2024 estigui tot enllestit i pugui funcionar amb energia del sol

01 abril 2024 21:05 | Actualizado a 02 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja fa temps que l’Ajuntament de Blancafort ha engegat una transició energètica des de fa temps. Ara aquests dies volen començar a fer una passa més. Ara col·locaran plaques solars al Centre de Dia que hi ha al municipi. Fa un any i mig aproximadament ja van instal·lar les de l’Escola de Blancafort. Aquesta segona part ho poden fer amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

El cost que tindrà aquesta instal·lació és d’uns 58.000 euros aproximadament, i ara ja ho estan a punt d’executar. Així doncs, tot el Centre de Dia funcionarà a través d’energia solar. L’alcalde de Blancafort, Enric París, comenta que «a hores d’ara està en licitació». París assegura que fa molt temps que treballen en aquesta línia, i que és un dels objectius de tot l’equip de govern. De fet, ja fa uns anys també van apostar per la màquina de biocombustible, a través dels pèl·lets, a l’alberg que hi ha a Blancafort.

A més del Centre de Dia, també ampliaran la instal·lació de les plaques solars a l’Escola del municipi. En col·locaran més, amb la intenció d’ampliar el nombre d’edificacions municipals que funcionin amb aquest tipus d’energia. A hores d’ara ja tenen coberta tota la part del centre educatiu, i la intenció és també comptar amb altres instal·lacions municipals. «Ja tenim bona part dels edificis que funcionen amb energia solar, com són l’escola, el Centre de Dia i l’alberg, i l’objectiu és que ho acabin fent absolutament tots», apunta l’alcalde.

La instal·lació al Centre de Dia tindrà un cost aproximat d’uns 58.000 euros

Així doncs, treballen per ampliar totes aquestes instal·lacions. El batlle, però, es mostra crític amb el nombre de tràmits que han de fer per poder utilitzar l’energia sobrant. Assegura que són «molt llargs», i que costa molt, a més d’implicar molt temps per poder-ho fer. Per això ja comencen a treballar amb tots ells, per poder-ho tenir a punt quan arribi el moment, i engegar-ho sense haver d’esperar molt.

«Quan estigui tot en marxa esperem que sigui un estalvi important», diu París, que considera que serà important pel consistori. De fet, en altres municipis del voltant que ja s’ha tirat endavant asseguren que suposa un estalvi econòmic considerable, a més de ser una de les accions que s’emmarquen dins l’Agenda 20/30 i que pretén substituir les energies fòssils, per aquelles que poden ser renovables.

Durant els últims anys els consistoris d’arreu treballen en aquesta línia, i instal·len plaques fotovoltaiques a les teulades de diferents edificis municipals perquè tot funcioni amb energia eòlica. A més els veïns i les veïnes s’informen, i alguns ja tiren endavant comunitats energètiques, perquè les seves cases també puguin funcionar a través de l’energia solar.

Així doncs, des del consistori de Blancafort continuen amb la seva aposta per l’energia renovable, amb la intenció de poder-ho acabar tot, l’ampliació de plaques de l’escola, i la instal·lació del Centre de Dia, aquest mateix any 2024. Això vol dir que també es podrà posar en marxa, si tot va bé, enguany.

Comentarios
Multimedia Diari