Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La Conca de Barberà en un llibre de relats

  Xarli Diego juga amb la intel·ligència artificial en la seva nova obra que porta per títol Salta per la porta

  09 febrero 2024 18:41 | Actualizado a 10 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Microrelats i imatges que s’han fet a través d’intel·ligència artificial. Això trobem al nou treball de Xarli Diego, el llibre Salta per la porta. L’autor explica que ha decidit incloure la intel·ligència artificial en aquest llibre perquè va començar a «jugar i experimentar», i li va agradar.

  Per aquest motiu va decidir tirar-ho endavant, dient com volia les imatges, i trobant aquella que era perfecte pel treball. Reconeix que és una imatge creada «a partir d’una base de dades». Per arribar al resultat final, abans va fer moltes proves. Totes les fotografies que surten estan triades perquè «s’identifica pel relat».

  Tot i això, Xarli Diego, afirma que el més important és el text, que la imatge només acompanya. I per fer-lo assegura que s’inspira «amb la vida quotidiana». «Si tinc un jardí a Barberà de la Conca i plou i surten caragols al jardí m’inspira a fer una història sobre això», comenta Diego. L’autor també diu que gairebé tots els relats son amb sentit de l’humor perquè és el seu «ADN», però n’hi ha algun que el deixa de banda, perquè «no es pot fer humor».

  La Conca de Barberà hi és present en els seus relats, és una de les seves fonts d’inspiració. Per aquest motiu, considera que és un territori important per ell, i per la seva escriptura. Reitera que la quotidianitat marca molt els textos que ha realitzat, com per exemple, «entrar i sortir a comprar a un Súper».

  Això l’ha portat a escriure una història on els productes no son elements inanimats, sinó que agafen vida parlen entre ells, i tot mentre el membre de seguretat que vigila la superfície s’està menjant un entrepà. Tot plegat, ho ha fet pensant en un supermercat de Barberà de la Conca.

  A més també hi ha un altre microrelat que parla d’un senyor feudal, que no controla res, i qui realment ho domina tot és la dona. En aquest aspecte, Diego comenta que es va inspirar amb Montblanc, i tota l’època medieval que té, i que viu intensament durant la Setmana Medieval, i també amb altres punts de la comarca. Afegeix a tot això, que «vaig molt per la Conca de Barberà, m’agrada molt, i es veu reflectit als meus relats».

  Amb tot Xarli Diego reconeix que el seu principal objectiu quan escriu és passar-ho bé, perquè creu que és clau perquè l’obra arribi al públic. «Si jo m’ho passo bé, la gent s’ho passa bé», assegura, i afegeix que cada dia tothom ja té «suficients problemes», i la seva intenció és aportar riures. En aquest aspecte, considera que si ho aconsegueix ja està satisfet. Amb tot comenta que tothom ha reaccionat molt bé, i que el llibre està agradant.

  Aquest està dedicat a 40 persones, amistats de l’autor o gent coneguda. A cada relat dues persones són protagonistes, amb alguna excepció.

  Comentarios
  Multimedia Diari