Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Policia Local de Valls esclata contra l’Ajuntament

Denuncia falta de personal, millors instal·lacions i cobrar el 100% de les pagues extres

31 agosto 2022 16:24 | Actualizado a 31 agosto 2022 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de carrera de la Policia Local de Valls estan «farts» de la gestió que està realitzant l’Ajuntament vers l’esmentat cos policial, tal com ha apuntat el sindicat SIP-FEPOL en un comunicat.

Segons detalla l’escrit, la situació s’ha tornat «insostenible» a causa de la «mala gestió» del consistori. Valls s’ha convertit en «una zona NO-GO zone, una ciutat molt insegura» asseguren els agents, que «demanen dia rere dia que s’ampliïn places fixes, ja que la situació d’inseguretat s’està desbordant i no poden fer front a tots els requeriments, ja que molts torns són una única patrulla i no poden cobrir els serveis en total seguretat, tant per al ciutadà com pels propis agents».

Actualment, la Policia Local de Valls compta amb una plantilla de 31 agents, un nombre que troben insuficient, ja que «per ràtio per habitant ens pertoquen entre 42 i 48 agents i, amb els fets que s’estan produint a Valls en aquests moments, n’hi hauria d’haver més que el recomanable per ràtio per habitant».

Les imatges del cotxe de la Policia Local de Valls parlen per si soles i, el col·lectiu, se sent indefens amb el personal que hi ha en l’actualitat.

Places fixes

A més, els agents exigeixen «places fixes i no interines, fins a cobrir, com a mínim, la ràtio per habitant». Segons asseguren, durant els mesos d’estiu hi ha hagut una mitjana d’un agent de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i una patrulla de dos agents per torn de treball, amb què «molts agents han hagut de doblar torns o realitzar hores extres per tal de cobrir uns mínims».

Una altra queixa que presenta la Policia Local és que «l’Ajuntament ha difós que s’han ampliat quatre places d’agents, però no és així, ja que aquestes places són per cobrir jubilacions o d’agents que han marxat a treballar a una altra població o, fins i tot, per a places interines, amb què, en cap cas, s’ha ampliat la plantilla».

Inseguretat

També hi ha queixes sobre la seguretat a la ciutat. «Quan hi ha un problema d’inseguretat, l’únic departament que queda implicat és el de la Policia Local. Llencen agents amb patrulles fixes a un punt perquè els veïns callin i se sentin més segurs, però nosaltres sabem que el problema d’inseguretat de la població ve motivat per una mala gestió per part de l’Ajuntament, ja que hauria d’implicar-hi altres departaments, com poden ser Serveis Socials o Urbanisme». «Els agents creuen que s’hauria de fer un pla de xoc real i no involucrar només a la policia».

Tampoc estan d’acord amb l’estat de les instal·lacions policials, les quals «no tenen cap mena de seguretat a l’hora de protegir el personal administratiu o als agents, posant en risc la seva integritat». Aquesta circumstància asseguren que s’ha denunciat fa anys i deixen clar que són «instal·lacions tercermundistes».

Finalment, reclamen «cobrar les hores extres al 100%, ja que som l’únic departament de Valls que les té reduïdes al 75%».

Comentarios
Multimedia Diari