Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Manifestació a Valls perquè s’aposti per la convivència i la dignitat front a la inseguretat

  Unes 250 persones han protestat per la situació actual i han exigit respostes per part de l’Ajuntament

  15 septiembre 2022 21:22 | Actualizado a 15 septiembre 2022 21:22
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Unes 250 persones, convocades pel casal popular la Turba, s’han manifestat a darrera hora de la tarda d’avui per Valls per reclamar a l’Ajuntament que aposti «per la convivència i posant la comunitat al centre», a la vegada que denunciaven «la manca de respostes per part del govern municipal».

  A la plaça del Blat -abans de començar el recorregut cap el Pati i el carrer Sant Antoni– han llegit un manifest on s’instava a l’Ajuntament a fer «els deures. Volem veure respostes clares amb propostes concretes, inversions i canvis reals. Només d’aquesta manera assolirem el nostre objectiu comú: un Valls segur».

  Per ells, «el racisme, la segregació i la condemna social no seran mai la solució, ans al contrari: són més violència, més fractura social, més por, més desconfiança i recel i, al cap i a la fi, més inseguretat.

  Per als convocants, «una ciutat segura no només vol dir una ciutat sense delinqüència. Seguretat és tenir una feina digna, no patir per arribar a final de mes, tenir l’accés garantit a la sanitat i l’educació, als serveis socials, i a tota la xarxa de serveis públics. En definitiva, volem una ciutat digna i on valgui la pena viure. Per aquest motiu, demanem mesures que ataquin les causes dels conflictes i no es quedin a la superfície amb missatges purament estètics i efímers que no solucionen res».

  Asseguren que aquesta situació fa temps que perdura i cal revertir-la: «Hem de pensar polítiques i propostes de seguretat que actuïn sobre l’origen de la desigualtat, la vulnerabilitat i de les amenaces de la nostra vida i integritat física. Hem d’impulsar propostes comunitàries que transformin els patrons de gènere i racials actuals, els quals alimenten les violències patriarcals i racistes. Demanem inversió en habitatge, en lleure, en educació i sensibilització, en comerç... inversió que posi la vida de les persones al centre.»

  Comentarios
  Multimedia Diari