Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Picamoixons tindrà un punt de Serveis Socials cada quinze dies

Una professional de Treball Social atendrà a totes les persones que requereixin assessorament i informació en aquest tipus de qüestions

22 marzo 2024 12:29 | Actualizado a 22 marzo 2024 19:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria d’Acció Social i Comunitària de l’Ajuntament de Valls i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons han arribat a un acord per a instal·lar de manera quinzenal un punt d’atenció descentralitzat dels serveis socials municipals a l’EMD.

Aquest nou servei, que comptarà amb una professional de Treball Social, arrencarà el proper 8 d’abril i es prestarà a les dependències de la seu de l’EMD de Picamoixons de dos quarts de nou del matí a dos quarts de tres de la tarda cada quinze dies.

El punt d’atenció descentralitzat i de proximitat donarà una resposta més immediata a les necessitats de la població de Picamoixons, evitant que les persones s’hagin de desplaçar i facilitant la detecció de necessitats des de l’entorn propi.

Després de les converses entre la Regidoria i la vocalia d’Atenció Social de Picamoixons es va detectar la necessitat de fer un treball més proper, directe i ampli d’intervenció social i comunitària a l’EMD.

Comptar amb aquesta nova iniciativa evitarà que les persones hagin de desplaçar-se

L’acció comunitària és clau per una millor convivència i cohesió de les persones, ja que va acompanyada dels serveis socials per atendre qualsevol necessitat. D’aquesta manera, està previst que activitats per a la gent gran o el servei de mediació, entre d’altres, s’instaurin de manera periòdica a Picamoixons.

En el nou punt d’atenció també hi haurà una tècnica especialitzada en acció comunitària que complementarà aquest servei amb accions puntuals per millorar la qualitat de vida de la gent cada dia, i que es puguin sentir millors amb ells mateixos.

L’Ajuntament de Valls reivindica amb iniciatives com aquesta l’atenció a la població i la lluita contra l’exclusió social, una tasca que cal impulsar de manera transversal. La interacció de Benestar Social amb àrees com habitatge, salut, educació, inserció laboral, etc. és també clau per a una estratègia d’acció social efectiva.

Per això, el punt d’atenció d’Acció Social i Comunitària farà de corretja de transmissió de les necessitats de les famílies, millorant l’autonomia de les persones. L’Ajuntament de Valls planteja ampliar aquest nou servei descentralitzat també a Fontscaldes, Masmolets i als barris de Valls durant el 2024.

Des de Picamoixons es mostren satisfets amb aquesta iniciativa, i la valoren molt positivament. Consideren que és una necessitat per tots ells, i per millorar el benestar de totes les persones que viuen al municipi. A partir d’ara comptaran amb aquest punt d’atenció per tothom qui ho necessiti.

Per tant, es podran fer consultes, a més d’expressar altres necessitats que tinguin. És una necessitat que hi havia a Picamoixons, però que també existeix en altres punts del territori.

Comentarios
Multimedia Diari