Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Presentació a Valls d’una nova biografia de l’artista Francesc Galofre Oller

Serà aquest dissabte 27 de maig a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs

| Actualizado a 26 mayo 2023 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Dr. Francesc Fontbona, acadèmic de Belles Arts i president de l’Institut Amatller d’Art Hispànic, serà l’encarregat de presentar el llibre “Francesc Galofre Oller. Més enllà del Bòria Avall” el proper dissabte 27 de maig a les 12 del migdia, a la Sala d’Actes de l’Institut d’Estudis Vallencs.

Aquest estudi completa els que van fer en el seu moment l’arquitecte Cèsar Martinell o l’historiador Daniel Ventura Solé, i suposa un recull exhaustiu de la seva obra.

Aquest llibre, el volum 17 de la col·lecció IEV/Per conèixer Valls, és obra de Sebastià Sánchez Sauleda, historiador de l’art, especialista en Modernisme, Noucentisme i Col·leccionisme. L’autor va guanyar l’any 2018 el XXXè Premi Rodon Giró de recerca històrica convocat per la Fundació Ciutat de Valls, fruit del qual és el treball que ara es presenta, editat per l’Institut d’Estudis Vallencs, i que actualitza la informació de que es disposava fins ara d’aquest pintor vallenc (Valls, 1864-Barcelona, 1942), no tan sols pel que fa a la seva vida sinó especialment a la seva extensa producció artística que va molt més enllà del seu quadre més famós, el Bòria Avall.

$!Portada del llibre Galofre Oller. Foto: cedida

La nova publicació compta amb gairebé 240 pàgines amb imatges a color, distribuïdes en 18 capítols que abracen des dels seus antecedents familiars, els primers anys de vida a Valls i l’arribada a Barcelona, fins a la descoberta i consolidació de la seva vocació artística. El text, acompanyat de la reproducció de nombroses obres, també conté fotografies i altre material gràfic que ajuda a ressituar i reivindicar la figura de Francesc Galofre Oller en la història de l’art català.

La presentació del llibre tindrà lloc a Valls a les 12 del migdia a la Sala d’Actes de l’Institut d’Estudis, a l’Antic Hospital de Sant Roc (carrer Jaume Huguet, 1-Pl. Ú d’Octubre), mentre que al Museu de Valls es pot visitar fins el 16 de juliol una completa exposició retrospectiva comissariada pel mateix Sánchez Sauleda, que recorre la diversitat temàtica i estilística de l’artista molt més enllà de la seva obra més popular, el Bòria Avall, per insistir en els seus retrats, en les seves marines o en els seus paisatges.

Comentarios
Multimedia Diari