Retirat un Seat 850 del riu Glorieta, a Mont-ral

El turisme portava més de 40 anys al lloc i el pas del temps i el temporal Glòria l'havien partit a troços

| Actualizado a 28 abril 2021 05:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Portava com a mínim 40 anys al tram inicial del riu Glorieta, al terme municipal de Mont-ral, sense que ningú sàpiga ben bé com hi va anar a parar. Però, a més, el temporal Glòria de gener de l’any passat va provocar que es desfés en trossos i que quedés dispersat al llarg de 150 metres.

Diumenge, uns 45 espeleòlegs –a més a més d’agents rurals– van retirar i amuntegar les restes d’un Seat 850 fins a un indret, on un helicòpter les va poder recollir i portar fins el poble de Mont-ral. Una tasca que es va prolongar al llarg de més de dues hores

El vehicle estava a la part superior de les Fonts del Glorieta. Fa aproximadament tres mesos, des de la Federació Catalana d’Espeleologia i el col·lectiu de barranquistes van mostrar la seva predisposició a retirar el vehicle, apunta al Diari el president de la federació, Lluís Domingo.

Finalment, es va acordar fer la feina el passat diumenge. Van participar tres grups: Grup d’Espeleologia Dinàmic, de Sant Carles de la Ràpita; Associació Espeleològica de Tarragona i la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona.

El punt de trobava dels espeleòlegs va ser l’antic camp de futbol de Mont-ral. Allí es va fer una presentació del que s’anava a fer, amb presència de l’alcalde Francesc Xavier Pagès. L’inici dels treballs de neteja es van haver d’endarrerir una hora pel fort aiguat que va caure a la zona. Finalment, el grup va poder desplaçar-se a peu fins el lloc on es trobaven les restes del vehicle, situat a un quart d’hora caminant. 

Es van trobar amb un riu Glorieta pel qual no baixava pràcticament aigua. Per això, van poder accedir a la llera sense problemes. Les peces grans van ser tallades amb radials. I a mesura que s’anaven recollint trossos, una cadena humana els portava fins a un indret més baix, on es van anar acumulant en una explanada el suficient ampla com per què l’helicòpter se’ls pogués emportar. L’únic que no van poder tallar va ser el motor, la peça que més pesava. També van recollir algunes garrafes de plàstic.

Finalment, es van preparar tres grans bosses, que van ser recollides una a una per l’helicòpter del Cos d’Agents Rurals. Les va portar fins a l’explanada de l’antic camp de futbol. 

En principi es descarta repetir l’acció si no és que aparegui alguna altra peça gran, comenta Domingo.
 

Comentarios
Multimedia Diari