Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un Sant Joan de grans passos

Les colles castelleres avancen en els seus objectius i volen que la diada d’avui (13 hores) sigui un impuls per continuar

| Actualizado a 23 junio 2022 22:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els grans duels castellers a la plaça del Blat generen expectatives i nervis. Enguany torna un Sant Joan de màxims, defugint d’aquests últims on la gamma extra era l’objectiu. Tant la Colla Vella com la Joves arribaven amb algun castell de 9 ja descarregat. L’aturada obligada, i en sec, per la pandèmia ha fet que la tornada hagi sigut progressiva, gestionant la canalla nova, tenint en compte que no s’ha pogut fer el relleu habitual, i observant el nombre d’efectius que van a l’assaig i a les actuacions. Tot plegat, demostra que un Sant Joan com el del 2018 o el del 2019 és una quimera.

La Colla Vella de Valls i la Joves de Valls arriben a la seva primera gran cita de l’any –avui, a les 13 hores a la plaça del Blat–amb els deures fets. Les dues colles castelleres han descarregat el 2d8f i el 5d8, els dos castells més complicats que han mostrat. Tot i això, ho han fet en diferents tempos. La Vella va ser la més matinera en portar-los a plaça, i ha assolit tres 2d8f. Per la seva banda, la Joves s’hi va posar més tard. Els patis d’assaig s’han anat omplint aquests dies i han deixat veure alguna de les cartes que els cap de colla tenen a la mà. Els d’Albert Martínez arriben a la plaça del Blat amb ganes de portar-hi els dos castells bàsics de 9. Els assajos han anant bé, i han fet bones proves. El gran interrogant és com gestionaran els poms de dalt aquests grans castells, ja que la majoria no tenen experiència. El pilar de mèrit és una estructura que també es podria estreenar cap de les dues colles, l’ha intentat encara. Per la seva banda, la Joves de Valls també té ganes de portar algun castell de 9. Els de la Pere Rico han fet bones proves del 3d9f, però encara volen rodar una mica més el 4d9f.

Tot i això, acompanyarien aquest castell amb el 5d8 i el 2d8f, dues estructures que ja han demostrat que tenen. L’any 2013 va ser l’últim que la plaça del Blat va viure un Sant Joan sense pretensions de gamma extra, i amb els dos castells bàsics de 9.

Tarragona, a les 19,30 hores

La plaça de la Font serà l’escenari de la Diada Castellera de Sant Joan a Tarragona (19,30 hores). Els Xiquets de Tarragona, la Jove de Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo volen seguir els passos que ja han assolit. Els matalassers arriben amb la intenció de fer la clàssica de 8: 3d8, 4d8 i 2d7, tres castells que han descarregat. Els de Cos del Bou volen repetir el 9d7 descarregat la setmana passada, i el 4d8. Les dues estructures aniran acompanyades o del 3d8 o del 2d7. Els Castellers de St Pere i St Pau volen continuar amb la gamma alta del 7, i els Xiquets del Serrallo rodant les estructures de 7.

La Joves i la Vella ja han descarregat el 5d8 i el 2d8f aquest any i ara volen els castells de 9
Comentarios
Multimedia Diari