Valls estrena un espai per l’assaig i gravació de grups de música locals

L’Ajuntament subvencionarà una hora i mitja setmanal per a cada banda interessada en utilitzar aquest servei

30 junio 2021 19:50 | Actualizado a 01 julio 2021 05:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els grups locals de música de Valls que necessitin un espai per assajar podran comptar, des d’aquest mes de juliol, amb unes instal·lacions i material de primera qualitat per poder desenvolupar la seva creació musical. L’espai La Nau, Centre d’Art, gestionat pels germans Germán i Àlex Rull, ubicat a la carretera de Tarragona, serà l’equipament que acollirà les bandes que ho necessitin amb la possibilitat també de poder enregistrar la seva música.

L’Ajuntament de Valls assumirà el cost econòmic d’una hora i mitja setmanal per a cada grup, amb un màxim de 12 formacions musicals, per tant, pels usuaris serà gratuït, mentre facin servir les instal·lacions amb aquesta durada establerta. Aquest servei està adreçat a joves de 12 a 34 anys i, com a condició, un dels integrants del grup, com a mínim, ha de ser de Valls.

L’interior del local és una veritable sorpresa, ja que vist des de fora no deixa endevinar l’amplitud de les instal·lacions que hi ha, ni els espais condicionats dels quals disposa i el seu exterior passa totalment desapercebut en el paisatge urbà de Valls com una façana més.

L’equipament té dos bucs d’assaig totalment equipats amb material professional, que també serveixen com a espais de gravació. «Estan pensats amb dues acústiques diferents», explica en Germán Rull. «Una de les sales és més viva, amb reflexions controlades i l’altra quasi no té reflexions», argumenta. «La gent que vingui aquí ho agrairà moltíssim i xalaran molt», apunta el responsable del local. També hi ha una sala polivalent pel desenvolupament de projectes artístics.

De moment, el servei que s’ofereix és el d’assaig però s’ha de mirar la fórmula per si algú vol gravar també la seva música, ja que l’espai ho permet sense cap problema.

En aquests moments, ja hi ha cinc bandes locals interessades en traslladar els seus assajos a aquest espai i «dues començaran de forma imminent», diu Rull. «És una iniciativa molt bona i tan de bo ens hagués passat a nosaltres això amb 16 anys, ara que en fa més de 20 que toquem música i en aquell moment, tiràvem de les masies dels avis», expressa en Germán Rull.

Afavorir la creació artística

A partir del proper dilluns, els interessats poden adreçar-se a Valls Jove i fer la inscripció on signaran un document on es comprometen a respectar el material per conservar l’espai. «Un dels punts del Pla Local de Joventut era afavorir la creació artística dels joves i volem aprofundir en això, perquè els joves tinguin un espai d’assaig on venir amb la seva banda a tocar i a fer creació musical», explica la regidora de Joventut, Laia Castells.

Aquest equipament també vol esdevenir un punt de trobada i de contacte entre diversos grups «d’on també en poden sortir altres iniciatives», afegeix la regidora. Si finalment hi ha més grups dels 12 previstos interessats en fer servir l’espai, es tindran en compte diversos criteris per prioritzar unes bandes o unes altres, com la seva procedència o l’edat.

D’altra banda, en cas que es vulgui passar de l’hora i mitja setmanal que ofereix l’Ajuntament i utilitzar les instal·lacions durant més estona, els grups ho haurien de contractar directament amb els gestors de l’espai.

Aquest indret no es contempla com a un espai d’estudi o de formació acadèmica, sinó com un servei facilitador per a la creació i desenvolupament de bandes i grups de música. També s’espera que aquesta nova iniciativa pugui servir per a promoure la proliferació de noves bandes de música a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari