Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls tindrà una base de la unitat especial de rescats dels bombers

La posada en funcionament serà entre octubre i novembre

| Actualizado a 17 agosto 2022 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls acollirà la nova seu del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, que tindrà com a radi d’actuació prioritari al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, tot i que la unitat es podrà traslladar a altres indrets de Catalunya si es necessita.

La base entrarà en funcionament entre octubre i novembre. Actualment ja s’estan acabant de fer les adaptacions al parc de bombers de Valls per acollir els nous professionals que formaran l’equip.

També està en marxa el procés per ampliar la plantilla dels GRAE amb 16 places més. S’està en la fase del procés administratiu.

Quan els aspirants hagin aprovat, podran anar a alguna dels tres centres que hi ha actualment a Catalunya: la Seu d’Urgell, Olot i Cerdanyola del Vallès. Altres es destinaran a Valls així com algun dels veterans que vulguin canviar el seu destí actual.

Aquest grup està especialitzat en rescats de muntanya però també en coves. Segons les darreres estadístiques, on han fet més serveis a les comarques tarragonines és a les muntanyes de Prades, el Montsant, els Ports i en menor mesura la serra de Miramar.

Actualment, quan hi ha una intervenció a la demarcació de Tarragona acostuma a venir personal amb base a Cerdanyola del Vallès, tot i que fa les guàrdies a l’aeroport de Sabadell per estar operatius més ràpidament ja que es desplacen amb l’helicòpter. Això és el que va passar dimarts en un rescat al Priorat d’una dona que s’havia torçat el turmell.

Per ara es desconeix el personal que estarà destinat a Valls i si tindrà també un helicòpter, com les altres tres bases.

Comentarios
Multimedia Diari