'El Jueves' ret homenatge a 'Charlie Hebdo' a la portada i a les primeres pàgines

A la citada portada apareix la capçalera d'"El Jueves" barrejada amb la de "Charlie Hebdo" i una pluja de sang que taca un dibuixant qui, assegut a la seva taula, diu: "armes del segle XXI, cervells medievals, auxili!"

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La revista "El Jueves" surt demà a la venda amb la portada i les primeres pàgines dedicades a retre homenatge als morts en l'atemptat de "Charlie Hebdo" i mostrar repulsa al terrorisme, segons ha assenyalat a Efe el dibuixant del setmanari satíric Guille Martínez-Vela.

A la citada portada apareix la capçalera d'"El Jueves" barrejada amb la de "Charlie Hebdo" i una pluja de sang que taca un dibuixant qui, assegut a la seva taula, diu: "armes del segle XXI, cervells medievals, auxili!".

Les primeres pàgines d'"El Jueves", generalment dedicades a l'actualitat, estan aquesta setmana íntegrament consagrades a l'atemptat a la revista francesa "Charlie Hebdo" del passat 7 de gener i als sagnants successos posteriors, en què van morir vint persones, entre dibuixants, policies, clients d'un supermercat i terroristes.

En aquestes pàgines també es recull l'opinió de "companys que simpatitzen amb l'humor gràfic", com Jordi Évole, Iñaki Gabilondo, Ana Pastor i Risto Mejide, entre d'altres, segons Martínez-Vela.

Les vinyetes dedicades a l'atemptat a la seu de "Charlie Hebdo" són "dibuixos de dol" que "defensen la llibertat d'expressió", però "sense entrar en bilis", segons el dibuixant.

D'una altra banda, el grup d'humoristes que l'any passat van deixar la revista "El Jueves" després de la retirada per la direcció d'una portada sobre el Rei i van crear a internet "Orgulloysatisfacción" també han dedicat un número especial a "Charlie Hebdo".

"Orgulloysatisfacción" va penjar a la xarxa el passat 9 de gener un número especial, que es pot descarregar gratuïtament i que mostra en la seva portada un dibuixant consternat pintant de vermell el terra de la redacció.

Comentarios
Multimedia Diari