Els farmacèutics alerten del perill per a la salut de comprar fàrmacs a Wallapop

A través d´aquesta plataforma en línia s´obtenen sobretot psicòtrops

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) ha alertat del «perill per a la salut» que pot suposar consumir medicaments comprats a la plataforma en línia Wallapop, a més d’assenyalar que s’està incorrent en una il·legalitat. Wallapop és una start-up espanyola basada en la geolocalització i permet la compra i la venda de productes de segona mà via aplicació mòbil.

En una entrevista amb l’agència de notícies Europa Press, el president del CCFC i del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Jordi de Dalmases, alertà que quan un fàrmac surt de l’oficina de farmàcia «no es pot tornar a vendre perquè s’ha trencat la cadena i no es pot garantir en quines condicions ha estat conservat el producte».

Incidí que un usuari no pot decidir si es pren o no un fàrmac, per la qual cosa des del col·legi han denunciat els casos que han detectat a l’Agència Espanyola del Medicament, que s’ha posat en contacte amb aquesta plataforma per demanar la retirada del producte.

Segons ha precisat, el Col·legi ha detectat a Wallapop la venda de fàrmacs com psicòtrops, medicaments per dormir, hipnòtics i productes per a la fertilitat que requereixen recepta mèdica, lamentà, tot al·legant que poden posar en risc la salut.

«No sé si les persones que fan això s’adonen de les conseqüències de la seva actuació», explicà De Dalmases, que recomana que, si s’adquireixen fàrmacs per Internet, només es faci en oficines de farmàcies identificades.

La Conselleria de Salut de la Generalitat va denunciar el passat mes d’abril davant dels Mossos d’Esquadra cinc anuncis de medicaments en venda a Wallapop, entre els quals hi havia vacunes exemptes de qualsevol control sanitari.

Comentarios
Multimedia Diari