Gairebé 1,4 milions de certificats covid de UE ja descarregats a Catalunya

Salut recorda que les persones que han passat el virus només poden obtenir el certificat si tenen una PCR positiva

04 julio 2021 17:08 | Actualizado a 04 julio 2021 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La xifra de descàrregues de certificats covid de la UE a Catalunya va en augment i fins aquest diumenge ja ascendeix a gairebé 1,4 milions. En concret, 1.394.376, entre 1.353.780 certificats de vacunació i 37.421 certificats de recuperació, és a dir, de les persones que han passat el virus. El Departament de Salut recorda que només es pot aconseguir el certificat de recuperació si les persones tenen un PCR positiu registrat al sistema de salut de Catalunya de de fa un mínim d'11 dies i un màxim de 180, és a dir, sis mesos. El certificat no és obligatori per viatjar i només acredita una situació en un moment determinat i cada país pot determinar els requisits que consideri, segons recorda Salut.

Salut també assenyala que el certificat covid europeu "es desenvolupa d'acord el reglament que els països membres de la UE acorden per regular el trànsit i accés entre la ciutadania dels països membre".

En el cas dels certificats de recuperació, el departament afirma que "per estricta directriu europea" el test ràpid antigènic (TAR) no té validesa per obtenir aquest certificat. Així doncs, caldrà esperar 6 mesos des del diagnòstic positiu per rebre una dosi de vacuna i poder obtenir el Certificat de vacunació covid.

Hi ha dos tipus de certificats més: el de vacunació i el de prova diagnòstica covid. Pel que fa al primer, es pot expedir sempre que consti que s'ha rebut la pauta completa de les vacunes contra la covid aprovades per la Unió Europea: Pfizer, Moderna, Janssen i Astrazeneca. En cas que faci més de 6 mesos d'un diagnòstic positiu, si s'ha rebut una dosi de vacuna, la pauta es considera completa.

I el certificat de prova diagnòstica covid es pot obtenir amb un resultat negatiu d'un test d'antígens ràpid (TAR), que té una validesa de 48 h, i amb una PCR, que té una validesa de 72 h.

Comentarios
Multimedia Diari