Zoo: 'volem fer un disc nou i gaudir-ne el procés'

El grup valencià actuarà avui dissabte a Constantí en un dels seus darrers concerts a la província de Tarragona abans de deixar els escenaris durant el 2020 per produir el seu nou àlbum

03 agosto 2019 15:40 | Actualizado a 05 agosto 2019 19:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Zoo és un grup de música valencià nascul a Gandia el 2014. Barreja el seus ritmes electrònics amb rap, rock, hip-hop i ska. La banda actuarà avui a les 23.30 h a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer a Constantí. Aquesta serà una de les darreres actuacions a les comarques tarragonines abans de l’aturada de l’activitat als escenaris que realitzaran l’any que ve. La nit continuarà amb els grups de versions La Banda del Coche Rojo (1.30 h) i Tarraco Surfers (4.00 h). Toni Sánchez, conegut com a Panxo, va ser un dels impulsors de Zoo Posse.

Com els ha anat la gira al Japó?

Hem fet tres concerts allà, a un festival Fuji Rock Festival i a una Sala de Tòquio.

Com han viscut la rebuda d’un públic que no entén l’idioma de les seves cançons?

És un públic que no ens coneix a priori. És una experiència molt positiva, per no conèixer-nos, va ser un públic molt receptiu, generós, amb ganes d’interactuar, d’aplaudir, de ballar... tot això està molt bé.

Avui actuen a Catalunya. Els és més senzill crear vincle amb el públic?

Sí, la gent canta més i sent més de prop el missatge de les lletres.

A finals d’any volen fer una aturada de la seva activitat. Amb quina finalitat?

Per què ens apeteix. Volem fer un nou disc i ho volem fer en unes circumstàncies més favorables. Parar vol dir no haver d’eixir de gira, agafar la furgoneta i destinar moltes hores a la carretera. Volem passar més temps a casa i crear un ambient més propici per la fase creativa. Aquesta part de compondre un disc requereix més inspiració i un entorn més favorable. Volem parar, fer-ho amb tranquil·litat i gaudir molt més del procés.

Quants anys porteu sobre l’escenari?

5, i han estat molt intensos.

Durant el 2018 van treure un Extended Play.

Són quatre temes que conformen un nou treball discogràfic: Karrer de l’Amargura -remix basc-, Cançons d’ofrena, Robot i Omertà.

Expliquen que ‘Omertà’ és la llei del silenci de la màfia segons el qual no es podia denunciar ni delatar enemics a la policia ni a les institucions i ho estenen a la voluntat de les institucions de silenciar certes opinions.

Ens vam inspirar en la censura que estaven patint moltes companyes músics. Fins i tot hi havia gent que per escriure tuits estaven sent imputats i denunciats. Ens va semblar necessari dir alguna cosa al voltant d’eixe tema.

Han patit directament la censura?

No, la veritat.

Teniu por de patir-la?

Sí, sempre hi ha un poc de por. Ara mateix s’estan cancel·lant concerts a Madrid, quan nosaltres d’ací poc tenim un bolo allà. Fa por perquè l’extrema dreta està tenint cada volta més presència en les institucions. A més, tot l’aparell judicial està agafant més tendències autoritàries i repressives. Això fa por, però intentem que la por no ens condicione.

Del País Valencià han nascut diversos grups de música alternativa com Zoo Posse. Com és?

Crec que perquè hi ha una tradició musical de fa molts anys i perquè diversos grups com Obrint Pas o La Gossa Sorda ens van fer veure a generacions posteriors que es podia fer camí en el món de la música a pesar de tenir una situació desfavorable pel tema de la llengua. Jo crec que açò com en totes les disciplines i tots els llocs, quan algú enceta un camí i es constitux en un referent, hi ha més gent que s’anima i es llença a començar un projecte d’este tipus.

Tant és així que vostès van decidir versionar dos grans temes de grups referents al País Valencià: Camins (Obrint Pas) i Esbarzers (La Gossa Sorda). D’on va sorgir la idea?

Aleshores sols teníem un disc i el directe ens costava de fer-lo llarg, perquè el disc durava 45 minuts. Vam recórrer a les versions de temes, i van escollir grups molt propers. Esbarzers la va fer Arnau, que després de la Gossa va venir a Zoo.

Per la gent que no els conegui, quina és l’essència de Zoo Posse?

L’essència de les nostres lletres és donar-li voltes al llenguatge sempre amb un rerefons de crítica i transformació política de la situació actual, així com d’experiències personals. El convidaríem a venir als nostres directes, la música de ball que fem és una experiència especial.

Comentarios
Multimedia Diari