Amb aquest nou punt d’atenció de CoopCamp ubicat a la Torre del Llimó s’engega una nova línia d’acompanyament del servei municipal de suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial Cambrils Emprèn.
El nou punt d’atenció comptarà amb tècnics propis de referència de CoopCamp amb l’objectiu d’apropar-se a persones i col·lectius que vulguin informar-se sobre el cooperativisme i l’economia social com a model empresarial, així com de donar resposta a necessitats concretes de la realitat del municipi.
Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha volgut destacar la centralitat econòmica de Cambrils al Camp de Tarragona i la forta tradició cooperativista del municipi. Mendoza ha afirmat que “creiem en aquest projecte perquè Cambrils ha sigut referent en el cooperativisme al llarg del segle XX; ara volem modernitzar-lo i apropar el model cooperatiu a altres àmbits més enllà del sector primari”.
La signatura del compromís de col·laboració entre CoopCamp i l’Ajuntament de Cambrils és fruit de les converses de treball iniciades durant l’any 2017 i permetrà posar en funcionament el nou punt d’atenció de l’entitat, que s’ubica a les instal·lacions de la Torre del Llimó.
Ana López, regidora de Promoció Econòmica, ha remarcat la importància de l’acord amb CoopCamp: “és una satisfacció col·laborar amb l’Ateneu Cooperatiu del Camp i incorporar un servei més a Cambrils Emprèn, que és una iniciativa consolidada a la qual volem afegir projectes com aquest, que posen en valor les oportunitats i potencialitats de les cooperatives”.
CoopCamp, que dóna servei a les sis comarques del Camp de Tarragona, forma part d’una xarxa de catorze ateneus impulsada des del programa aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i ofereix un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que desitgin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte empresarial.
Francesc Tarragona, Director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha destacat que “el cooperativisme fomenta la cohesió social, una economia més sostenible, està arrelat en el territori i genera una ocupació de qualitat amb sous dignes i, en conseqüència, la reactivació econòmica dels municipis i les comarques i és per això que cal apostar decididament per aquest model”.
72 atencions l'any 2017
L’any 2017 CoopCamp va dur a terme fins a 72 atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa, dels quals se’n van constituir tretze, i preveu seguir incrementant-ne el nombre durant el 2018.
En el cas del Cambrils, el nou punt d’atenció estarà obert cada últim dijous de mes entre les 12 i les 14 hores, tot i que es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre atenció en un horari alternatiu bé trucant al telèfon 681623453 o adreçant un correu a gerard.nogues@coopcamp.cat.
Gerard Nogués, representant del grup motor de CoopCamp, ha agraït la bona predisposició del consistori cambrilenc per engegar la col·laboració amb l’ateneu i ha explicat quines són les línies estratègiques de l’ateneu a Cambrils i al territori: “durant molts anys les fórmules cooperatives quedaven en un segon terme i avui tornen a ser una opció per iniciar un projecte d’emprenedoria. La nostra prioritat és arribar a tots els llocs on hi hagi casos susceptibles d’esdevenir cooperativa i consolidar les iniciatives que s’han posat en marxa, a més de crear xarxa amb altres entitats vinculades al cooperativisme i l’economia social”.
A més de l’atenció i l’assessorament a les persones interessades, CoopCamp durà a terme diverses formacions, la primera de les quals, “Ser cooperativa”, es farà el pròxim dia 22 de febrer a les 10 h a la Torre del Llimó. La inscripció és gratuïta i cal fer-la a través de l’adreça empren@cambrils.org