El PP de Cambrils exigeix celeritat a les ajudes a les empreses i associacions

La comparativa amb d’altres municipis deixa en molt mal lloc a la vila marinera, assegura el portaveu del partit, David Chatelain

02 junio 2020 07:40 | Actualizado a 02 junio 2020 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu del Partit Popular a Cambrils, David Chatelain, considera que el Govern municipal està actuant de forma molt lenta, i que les mesures fins ara impulsades per a afrontar la precària situació econòmica que deixa al seu pas la pandèmia Covid-19 són bàsicament de mínims.

“Resulta sorprenent veure com d’altres consistoris, amb característiques socials i econòmiques molt diverses, estan apostant per fortes inversions i mesures urgents, mentre que a Cambrils, com de costum últimament, la presa de decisions s'està eternitzant amb interminables reunions i “cimeres” amb poques mesures executives i d'un abast molt limitat”, explica Chatelain.

“El comerç minorista és el que està patint amb més duresa aquesta fase de reobertura, per la qual cosa l'escenari d'ajudes i subvencions ja hauria d’estar clar”, explica el portaveu popular. “A data d'avui no hi ha bases de subvencions, ni criteris adoptats, i només l'anunci d'una xifra ridícula comparada amb el que estan oferint d’altres Ajuntaments, fins i tot amb pressupostos més ajustats”.

En l'apartat d'ajudes a les empreses locals, “els dos-cents mil euros anunciats són anecdòtics, si ens atenim al que plantegen d’altres consistoris: l'exemple paradigmàtic és Vila-seca, que ha anunciat un increment del seu pressupost de 10,6 milions d'euros per a donar resposta àgil a la pandèmia i ja ha abordat una ordenació especial per a les ocupacions de via pública en tant duri l'estat d'alarma”.

Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant, amb un pressupost anual de gairebé 20 milions d'euros, ofereix, entre altres, una partida de 270.000 euros per a les empreses i una altra de 120.000 euros per a ajudes als autònoms (impulsada pel PP local), o una subvenció vehiculada a través d'una targeta de crèdit per a impulsar el consum local.

Roda de Berà, un municipi de 7100 habitants, i un pressupost de 13 milions d'euros, destinarà 240.000 euros a ajudes extraordinàries a autònoms, micro empreses i pimes, i incrementa de 35.000 a 120.000 la seva partida de foment de l'ocupació, així com les subvencions a entitats locals, tot ja aprovat pel Ple.

Destacar que en aquest cas, el govern fins i tot ha publicat un document reportant les aportacions de cada grup, destacant les 17 propostes aprovades a instància del PP local, que n’havia presentat 24. Aplicant aquesta proporció la partida d’ajuda a empreses equivalent a Cambrils hauria de rondar el milió cent mil euros, si ho valorem per població, o els 860.000 si apliquem el percentatge respecte al pressupost, curiosament el que es gastarà el govern en comprar l’antic edifici de la cooperativa, expliquen els populars.

Segons Chatelain, “les comparacions són odioses, i deixen clar que el govern local s'està limitant a sortir del pas, actuant com sempre a remolc de les circumstàncies, i aportant el mínim: ara toca apostar per Cambrils, pel seu comerç i per les seves associacions, amb unes ajudes a l'alçada del que esperen els cambrilencs i que hem d’impulsar ara, quan són necessàries”.

Per als populars, moltes de les mesures “arribaran molt tard i no tindran cap sentit, com l'ampliació de temporal de les terrasses, ja que en breu ja podran recuperar la pràctica totalitat del seu aforament”. Unes altres, com l'exempció de la taxa de tramitació de les obres menors, són absolutament insuficients. “Nosaltres vam proposar una substancial rebaixa en l’CIO (impost de construccions i obres), que hagués tingut un impacte en l'impuls de reformes per a reactivar el mercat de la construcció, però el govern s'ha quedat amb una mesura que només implica una reducció lineal d'uns 100 euros, cosa que representa un al·licient molt menor”.

Cambrils, amb els seus 35.000 habitants i un pressupost de 47 milions d'euros ha de ser un referent. “Els cambrilencs esperaven molt més del seu govern, que una vegada més els decep”, explica Chatelain, que adverteix que des del Partit Popular local han estat fent moltes propostes concretes des del 16 de març, com ara una bateria de mesures socials, la creació d'una partida d'ajudes per a les empreses afectades, l'ampliació del calendari d'obres, l’esmentada rebaixa de I’CIO, i fins i tot la creació d'una taula de treball per a elaborar un Pacte per l'Economia Local, desestimada pel govern, i que ha exclòs a l'oposició de les reunions amb els sectors econòmics, no permetent la seva assistència ni tan sols com a oients.


 

Comentarios
Multimedia Diari