Obre portes l’edifici del gimnàs a l’escola la Portalada d'Altafulla

Mentre el centre educatiu es va construir fa més de 25 anys, 
ara ha arribat el torn d’aquesta instal·lació esportiva polivalent 
que ha tingut un pressupost de prop de 600.000 euros

18 diciembre 2019 09:10 | Actualizado a 19 diciembre 2019 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si arribar a construir l’escola La Portalada d’Altafulla, fa més de 25 anys, no va ser una empresa fàcil, dotar-la d’un gimnàs polivalent també ha hagut de superar dificultats i retards en el temps, després d’haver de tirar enrere el projecte inicial i redactar-ne un de nou.

Però l’equipament ja és aquí i dilluns a la tarda, en finalitzar l’horari lectiu, es va inaugurar el gimnàs que, per estrenar-se, ja acollirà les activitats que l’escola ha preparat en el marc de les festes de Nadal, com va anunciar durant l’acte la directora del centre, Cristina González.

Si més no, en el moment que les màquines es van posar a treballar al pati de La Portalada, el passat mes d’abril per aixecar l’edifici del gimnàs, de la mà de l’empresa adjudicatària, Edificacions i Urbanitzacions Vendrell SL, les obres s’han portat a terme a bon ritme. Un edifici que fa front de façana a les pistes actuals del centre, augmenta la flexibilitat de l’espai i incrementa la connectivitat entre ambdós elements.

La superfície total construïda és de 407,53 m2; i la superfície útil, de 366,42 m2. El pressupost ha ascendit a prop de 600.000 euros.

A banda de la sala per al gimnàs, l’equipament també disposa d’un escenari, dos magatzems, un vestíbul, un vestidor, lavabos per als monitors, vestidors i lavabos per als homes i les dones, dutxes i lavabo adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. En destaca la porta d’accés directe a la instal·lació que s’ha obert des de l’avinguda Marquès de Tamarit.

Exitosa inauguració

A l’acte inaugural, el gimnàs es va omplir de gom a gom, amb alumnes exalumnes, professorat, membres de l’AMPA i ciutadans que no es van voler perdre el moment.

Entre els exalumnes el propi coalcalde, Jordi Molinera, i la coalcaldessa, Alba Muntadas, els quals, breument, van recordar el seu pas per La Portalada, «gaudint de la sala de psicomotricitat que ens semblava immensa i avui obsoleta, per sentir-nos admirats davant d’aquest pavelló».

Molinera va posar en relleu el fet que el gimnàs «és una de les obres de gran consens, en quin procés de deu anys hi han tingut responsabilitat fins a quatre regidors, de tres diferents forces polítiques». El coalcalde destacà també «el paper integrador de l’escola envers el municipi».

La resta d’elements

Ara, «arriba el moment, per part del Departament, d’aportar els elements necessaris per tal que l’espai compleixi la seva funció on practicar l’educació física» va remarcar l’inspector d’Educació, Vicent Villena. A través d’un audiovisual, que estrenava equip, el públic va poder copsar el procés constructiu de la instal·lació, fins arribar a dia d’avui.

Tot i el seu caràcter polivalent, la intenció del consistori és que el nou gimnàs sigui d’ús pràcticament exclusiu per a l’escola, i que únicament s’hagi de fer servir per a d’altres activitats en moments puntuals.

Aquesta voluntat ve refermada arran de la decisió de l’actual equip de govern de mantenir la polivalència de la sala d’actes del Casal La Violeta, amb la instal·lació de cadires mòbils, en contra de la disposició de l’anterior executiu que preveia un pati de butaques fix per ser utilitzada únicament com a teatre-auditori.

Comentarios
Multimedia Diari