Simulacre d'incendi en un vaixell de pesca al port de Torredembarra

Protecció Civil ha organitzat un exercici en col·laboració amb la Confraria de pescadors.

17 octubre 2017 18:52 | Actualizado a 20 octubre 2017 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest matí s’ha simulat al port de Torredembarra l’incendi d’una embarcació de pesca, dintre de la dàrsena del port esportiu. L’incendi simulat ha provocat tres ferits, dos ferits per inhalació de fum a coberta  i un a l’interior de l’embarcació amb cremades.

L’exercici ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat amb el port de Torredembarra en col·laboració amb la Confraria de pescadors de Torredembarra.

Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port de Torredembarra. L’exercici també ha servit per comprovar la comunicació i la coordinació entre els mitjans actuants.

Un cop detectat l’incident, el Mariner del torn de Port de Torredembarra ha donat l’avís al Cap d’emergència del port. El Mariner del torn ha trucat al telèfon d’emergències 112 i el Cap d’emergències al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

El port de Torredembarra ha activat el Pla d’autoprotecció i ha dirigit al lloc de l’incident els equips propis d’emergències i l’equip de primers auxilis fins a l’arribada dels mitjans externs.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 4 dotacions que han realitzat les tasques d’extinció de l’incendi de l’embarcació, han atès i rescatat les persones ferides i han coordinat l’emergència per controlar la contaminació i minimitzar-ne el risc.  

Per atendre l’emergència, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc de l’incident 2 unitats, una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) integrada per dos Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) i un vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un metge i un TES. Un cop feta la recepció del malalt, se l’ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.

La Policia Local s’ha coordinat dins del grup d’ordre amb els Mossos d’Esquadra per controlar els accessos al port.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Tarragona ha estat present com a observador.

Al seu torn, l’embarcació S30 del Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb un patró i dos mariners ha realitzat les tasques de seguretat marítima a la sortida del port.

Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com Protecció Civil de la Generalitat, els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Torredembarra, Protecció Civil de l’Ajuntament de Torredembarra, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Servei Marítim de la Guàrdia Civil, Port de Torredembarra i la Confraria de pescadors de Torredembarra.

Comentarios
Multimedia Diari