Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Torredembarra rep una subvenció per al Pla d’usos i manteniment del Castell

La seu de l’Ajuntament és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN)

30 enero 2023 12:31 | Actualizado a 30 enero 2023 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per un import total de 12.330 € dins la línia d’elaboració de plans directors, d’ús i manteniment o especials de protecció de monuments o conjunts històrics. Concretament, l’ajut econòmic va destinat a la redacció del Pla d’usos i manteniment del Castell de Torredembarra, Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El Pla d’usos i manteniment del Castell de Torredembarra ha estat elaborat per la Fundación Santa María la Real del Patrimonio Histórico, per un import de 26.862 € € (IVA inclòs). El pla conté tres eixos principals: l’inventari, el diagnòstic i la proposta d’accions, i al mateix temps, les normés d’ús que han de contemplar totes les activitats dels diferents col·lectius que interactuen amb el monument.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que l’elaboració d’aquest pla s’emmarca en els esforços que es duen a terme per a la millor conservació del Castell i ha recordat que temps enrere ja es va dur a terme l’estudi històric i arqueològic (treball que no s’havia relacionat quan es va recuperar el Castell, ja que en aquell moment no s’exigia) i s’han realitzat diferents intervencions a les voltes del Pati, a l’arcada de la Sala Lluís d’Icart i a d’altres sales de la planta baixa.

Recentment, la Fundación Santa María la Real del Patrimonio Histórico ha entregat la redacció del Pla d’usos i manteniment del Castell. Ara, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura i Patrimoni s’estudiarà el document i es faran els passos per projectar la seva implantació junt amb l’encàrrec de realització del pla director del monument.

Comentarios
Multimedia Diari