Tret de sortida a les votacions en els Pressupostos Participatius 2021 d'Altafulla

Fins al 17 d’octubre, la ciutadania podrà escollir d’entre una trentena de projectes a executar amb una inversió total de 50.000 euros

| Actualizado a 01 octubre 2021 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El coalcalde d’Altafulla i responsable de l’Àrea de Participació Ciutadana, Jordi Molinera, i el cofundador de l’eina digital eAgora, Martín Garrido, han donat el tret de sortida a les votacions en els Pressupostos Participatius 2021 en el marc de la campanya ‘Altafulla Decidim’, que es va iniciar el passat mes de maig.

Així, la ciutadania d’Altafulla major de 16 anys pot votar a partir d’avui i fins el 17 d’octubre les 27 propostes que han passat a la fase de votació final amb una inversió total de 50.000 euros. Els veïns i les veïnes podran escollir més d’una proposta sempre i quan el pressupost no superi els 50.000 €.

El coalcalde i responsable de Participació Ciutadana, Jordi Molinera, ha expressat la seva satisfacció pel que fa a la participació de la ciutadania, ja que, en la fase inicial d’aquesta primera edició, “s’han presentat una cinquantena de projectes de molts àmbits i ben diversos”. Des d’un estudi per a carrils de bicicleta fins al replantejament de les places Catalunya i Nova, entre d’altres, han passat a la votació final.
  
Per votar, caldrà primer descarregar-se l’aplicació eAgora per a Android o per a Apple, i verificar la identitat de l’usuari a través del seu DNI, com ha explicat el cofundador d’eAgora, Martín Garrido, que ha remarcat el número de propostes rebudes a Altafulla en relació a altres municipis de característiques semblants. 

eAgora és una eina dissenyada per ser el lloc d’unió, connexió i trobada digital entre l’administració i la ciutadania, entitats i comerços, a través de la qual facilita a la ciutadania poder consultar, participar i actuar en l’administració pública “des del sofà de casa seva”, ha subratllat Garrido.

Per incentivar la participació de la ciutadania en les votacions, se sortejaran diferents premis com una bicicleta elèctrica, abonaments per a la piscina municipal, entrades a activitats culturals, entre d’altres.

Tot i que inicialment les votacions es realitzaran digitalment, Molinera ha avançat que durant la setmana de l’11 d’octubre, s’anunciaran les dates per a què la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot a través de les urnes. 
  
Tota la informació referent al procés de Pressupostos Participatius es pot consultar a l’ espai web www.altafulla.cat/decidim, on s’ha editat un nou vídeo promocional per a les votacions. 

Comentarios
Multimedia Diari