Un detingut al Vendrell per una macrooperació contra la pederàstia

Per possessió i distribució d'arxius amb continguts d'abusos sexuals a menors de curta edat a internet i a través d'una coneguda aplicació mòbil de missatgeria

01 julio 2017 14:48 | Actualizado a 24 agosto 2017 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil ha detingut 27 persones en gairebé una vintena de províncies espanyoles, entre elles Tarragona, Barcelona i Girona, per possessió i distribució d'arxius amb continguts d'abusos sexuals a menors de curta edat a internet i a través d'una coneguda aplicació mòbil de missatgeria.

En l'anomenada Operació Clara han estat intervinguts 22.534 arxius explícits d'abusos sexuals a menors, entre ells vídeos i fotografies on es reprodueixen abusos sexuals a menors, des de nadons fins a nens i nenes de 14 anys, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.
Han estat realitzats 24 registres, 22 en domicilis i 2 en empreses, i han estat intervinguts 10 ordinadors portàtils, 41 discos durs, 18 memòries USB, 79 DVD, 2 telèfons mòbils i 2 targetes SIM.

Han estat intervinguts 10 ordinadors portàtils, 41 discos durs, 18 memòries USB, 79 DVD, 2 telèfons mòbils i 2 targetes SIM

Després d'analitzar el material, van ser localitzats 22.534 arxius de contingut pedòfil i s'ha acreditat la participació dels detinguts en la tinença i distribució a través d'internet.

L'Operació es va iniciar a l'agost del 2015, quan agents de la Policia Local de Sant Roque (Cadis), després de trobar una bossa que contenia quatre discos de DVD amb diversos arxius de vídeo de contingut pedòfil, ho va posar en coneixement de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Algesires.

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van detectar els usuaris d'aquestes xarxes que s'encarregaven de compartir i distribuir els arxius i els van localitzar a les províncies de Cadis, Huelva, Màlaga, Granada, Almeria, Múrcia, Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona, Girona, Saragossa, Madrid, Salamanca, Palència, La Corunya i Las Palmas de Gran Canaria.

Del total de detinguts, cinc han estat a Catalunya, concretament a les localitats de Barcelona, Montcada i Reixac, El Vendrell i Lloret de Mar. Un dels detinguts usava dos telèfons mòbils exclusivament per a l'intercanvi i distribució d'arxius de contingut pedòfil a través de l'aplicació de missatgeria, amb suposades xarxes internacionals de pedofília.

Aquesta informació ja ha estat canalitzada a través de la Unitat de Cooperació Internacional de la Guàrdia Civil amb la finalitat d'identificar i detenir els suposats autors als seus països.

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat Mixt número 2 de Sant Roc (Cadis) i portada a terme per l'EMUME de l'àrea de Delictes contra les Persones de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Algesires (Cadis).

Comentarios
Multimedia Diari