Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ampliarà els ajuts dirigits al teixit productiu

Les modificacions tenen per objecte donar resposta a les noves necessitats

| Actualizado a 04 abril 2022 16:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat inicialment la modificació de les bases reguladores de set línies d’ajuts i subvencions que gestiona l’Àrea de Promoció Econòmica i que estan dirigides al teixit productiu del municipi.

Les modificacions tenen per objecte donar resposta a les noves necessitats i estan centrades en tres aspectes:

- La simplificació administrativa: facilitar la tramitació als beneficiaris/àries i també la resolució de l’atorgament a l’equip tècnic responsable

- L’adaptació als canvis legislatius derivats de l’entrada en vigor de la reforma laboral.

- La incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja que l’Agenda 2030 és aplicable a totes les escales territorials.

Les bases reguladores més afectades per les modificacions seran les de les subvencions adreçades als autònoms i les petites empreses, tant de nova creació com a les ja existents i també als concessionaris d’explotacions municipals, per a la contractació de treballadors aturats. Per incentivar la contractació indefinida i la contractació fixa discontinua i per reduir la temporalitat del mercat de treball i la precarietat laboral, quedaran exclosos d’aquestes subvencions els contractes per obra i servei. Una altra novetat és que les quanties a subvencionar es calcularan en funció de la tipologia del contracte i la durada del mateix i que la quantia màxima per tots els conceptes serà de 8.000 € anuals per empresa (abans era de 5.000 €).

També es modificaran les quanties màximes dels ajuts al foment de l’autoempresa, que en funció del tipus de beneficiari i del tipus de despesa oscil·laran entre els 2.000 i els 4.000 euros (abans eren de 1.300 € o 2.400 €, en funció del tipus de despesa).

En el cas de les subvencions d’eficiència energètica i autoconsum, la modificació afectarà al tipus de procediment de la concessió, que passarà de ser de concurrència competitiva a concessió directa; i en el cas dels incentius a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques pel municipi, a la tipologia dels projectes subvencionables.

A les bases de les subvencions pel programa del foment de la competitivitat del comerç i la millora de l’eix comercial del municipi, s’incorporaran accions subvencionables per minimitzar l’impacte dels locals buits i afavorir la continuïtat de la façana comercial.

I a les bases del programa d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte s’ha definit la fórmula de càlcul per imputar la quantia de l’ajut, tenint en compte el tipus d’indústria (potenciant les energètiques, les tecnològiques, les turístiques i les agroalimentàries) i el tipus de treballadors contractats (primant la contractació de persones amb discapacitats del 33% o superior i de persones majors de 45 anys i menors de 30).

 

Comentarios
Multimedia Diari