Calafell tornarà a ser una gran galeria d’art a l’aire lliure

El municipi del Baix Penedès acull el 3 de juiol una nova edició de la Nit de l’Art, amb diverses activitats

27 junio 2021 07:46 | Actualizado a 27 junio 2021 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pintora Glòria Grau Ruiz, resident a Calafell, tornará a posar-se al capdavant de la Nit de l’Art que se celebrarà el dissabte 3 de juliol en el Passeig Marítim de Calafell. Una vetllada en la qual es crearà una gran galeria d’art a l’aire lliure, que retornarà l’esperit de la cultura mediterrània a les nits d’estiu. 

Aquest any a més de l’activitat expositiva estan programades diverses activitats. L’escultora Mercè Pla farà un taller especial al costat de la Confraria de Pescadors sobre la Pedagogia dels Sentits, al qual assistiran socis de l’Associació del Càncer de Calafell i de l’Associació de Dones de Calafell A’Donat. Els artistes Franck Sastre i Asun González, molt coneguts en altres esdeveniments artístics a Mallorca i a Berlín, executaran una Live Painting acompanyats del saxofon del músic JK SAIX.

A la darrera edició l’any 2019 van participar més de 120 artistes, però aquest any a causa de la Covid-19, per tal de complir amb les indicacions sanitàries, s’ha reduït el nombre de participants. Seleccionats per Glòria Grau, aquest any es comptarà amb la presència d’artistes que participen en feries i exposicions internacionals, alguns d’ells exposaran en el 7è Festival d’Art Internacional a Corea del Sud, artistes provinents de Calafell, de la comarca del Baix Penedès, del Gironès, del Vallès Oriental, de la Garrotxa, del Tarragonès, del Barcelonès, de Madrid i de Galícia.

La Nit de l’Art a Calafell es duu a terme gràcies a l’organització de l’associació Fòrum Calafell amb la Col·laboració de l’Ajuntament i l’Associació Art Calafell, amb l’objectiu d’impulsar i compartir l’art i la cultura. Els comissaris són el pintor madrileny Enrique Donoso i l’escultor Carlos Arrabal. 

A més, a Grau, fruit de la seva tasca com a membre del jurat del 7è Festival d’Art Internacional que organitza l’Haegeamgang Theme Museum de Corea del Sud,  li ha estat atorgada una menció especial del Jurat, premi avalat per la Federació Internacional d’Art i Cultura, la qual cosa l’obre les portes per tal de celebrar una exposició individual en l’esmentat museu, que es durà a terme els mesos d’abril i maig de l’any 2022, una oportunitat per difondre la seva obra a l’abast de molt pocs artistes que li dóna el prestigi i reconeixement necessaris per a obrir-li les portes del món de l’art i la cultura a Corea del Sud.

Comentarios
Multimedia Diari