Grup Enciclopèdia crea la col·lecció Univers Art per donar a conèixer el patrimoni artístic de Catalunya

La iniciativa s’engega amb la publicació de 'Pintura catalana. Primeres avantguardes' i 'Miró i els poetes catalans'.

| Actualizado a 13 octubre 2021 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Grup Enciclopèdia impulsa una nova col·lecció 'Univers Art', que publicarà llibres per donar a conèixer el patrimoni artístic de Catalunya. «Volem donar cabuda a tot aquest univers de l’art català, també donar veu als més desconeguts», ha explicat l’editor de la col·lecció, Joan Ricard. El segell, que comptarà amb experts en cada matèria, començarà amb dos volums: 'Pintura catalana. Primeres avantguardes', dirigit pel doctor Joan Maria Minguet, que reuneix per primera vegada obres de 40 pintors avantguardistes catalans; i 'Miró i els poetes catalans', de Vicenç Altaió. La col·lecció, que ja està en venda, busca mostrar la vitalitat artística catalana en el present i en el passat, amb llibres amb formats adequats a cada temàtica.

 

 

Per a 'Pintura catalana. Primeres avantguardes', Univers ha creat una proposta amb imatges de gran format, desenvolupat per l’obrador artesà de disseny La Bibliogràfica i l’estudi Setanta. És un llibre amb 100 obres reproduïdes, de 40 artistes catalans, i on hi ha col·laborat 13 autors dirigits per Joan M. Minguet. El llibre que reuneix, per primera vegada, obres de 40 pintors i pintores avantguardistes de Catalunya, alguns d’ells poc coneguts.

De la seva banda, 'Miró i els poetes catalans', de Vicenç Altaió, investiga i narra de manera divulgativa la relació de Miró amb els poetes catalans a partir dels llibres que van editar conjuntament, alguns d’ells, exemplars de la bibliofília del segle XX. El volum s’estructura en nou capítols on es parla de J.V. Foix, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, Carles Sindreu, Joan Brossa, Joan Perucho, Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol i Pere Gimferrer, i es complementa amb uns annexos i un plec amb imatges.

 

Comentarios
Multimedia Diari